DSC00905

FK Bodø/Glimt inngår samarbeid med PUMA og Unisport

FK Bodø/Glimt, PUMA og Unisport inngår et trepartssamarbeid som strekker seg over fem år.

Annonse:

Endelig kan vi meddele at Puma kommer inn som ny utstyrsleverandør fra og med 1. januar 2024. Sammen på laget finner vi også Unisport som er en av Europas største på netthandel. Gjennom et trepartssamarbeid med Glimt, Puma og Unisport skal merkevaren FK Bodø/Glimt løftes til et nytt nivå. Avtalen strekker seg i første omgang over fem år.

Treningstøy vi kan være stolte av å bære

FK Bodø/Glimt har de seneste månedene jobbet med flere mulige utstyrsleverandører. Målet har alltid vært å finne en leverandør klubben, supporterne og spillerne kan identifisere seg med. Et av de viktigste fokusområdene har vært knyttet til bærekraft. Etter en grundig gjennomgang viste Puma seg å være det naturlige valget som ny leverandør.

Som ny utstyrsleverandør tar Puma over stafettpinnen etter Diadora som har vært klubbens leverandør 16 år. Daglig leder Frode Thomassen er godt fornøyd med trepartssamarbeidet.

Daglig leder, Frode Thomassen gleder seg til Puma og Unisport er på plass fra 1. januar 2024. Foto: Vilde Hiller Rasmussen
Daglig leder, Frode Thomassen gleder seg til Puma og Unisport er på plass fra 1. januar 2024. Foto: Vilde Hiller Rasmussen

– Vi har i mange år hatt et fint samarbeid med Diadora, men har samtidig følt et behov for å sondere markedet på hvem som er interesserte i oss, og hvem som passer oss best i forhold til stegene vi har tatt på og utenfor banen de siste årene. Vi har vært gjennom en svært grundig prosess, opplevd stor interesse for oss som klubb, og er ekstremt fornøyde med at vi har landet en langsiktig partneravtale med vår foretrukne utstyrsleverandør, Puma. Med i denne konstellasjonen er også Unisport, som en svært viktig partner. Unisport skal blant annet håndtere salg av klubbkolleksjonen til våre medlemmer, samt hjelpe oss å nå nye markeder for vår supporter-kolleksjon, i inn- og utland, sier Thomassen.

Puma er en verdensledende utstyrsleverandør og et av verdens mest kjente klesmerker. I dag leverer de utstyr til blant annet klubber som Manchester City og Borussia Dortmund, og i Skandinavia klubber som FC Midtjylland og Malmö FF. Siden 1948 har Puma produsert funksjonelle og stilige sportsklær, sko og tilbehør til sine forbrukere. Med et sterkt fokus på innovasjon og utvikling gjør det dem til den perfekte utstyrsleverandøren for Glimt. I samarbeid med Glimt og Unisport skal Puma ha fokus på draktdesign som «treffer», samt utvikle treningstøy som spillere, trenere og supportere kan være stolte av å bære.

Teamhead Sports Marketing for PUMA Nordic, Oskar Valdmaa er stolt av å endelig kunne presentere samarbeidet med Glimt og Unisport.

DSC00876.jpg
Teamhead Sports Marketing for PUMA Nordic, Oskar Valdmaa. Foto: Vilde Hiller Rasmussen

– Vi er stolte av å ha inngått en langsiktig avtale med en av de største fotballklubbene i Norden. FK Bodø/Glimt har ikke bare et stort fokus på prestasjonene på banen, de er også ledende innen bærekraft. De sportslige resultatene har naturligvis gjort beslutningsprosessen enklere, men det viktigste for oss er at våre samarbeidspartnere har samme verdier som oss. Vi ser veldig frem til å aktivt begynne samarbeidet, sier Valdmaa.

Åpner opp for det internasjonale markedet

Unisport er offisiell partner for mer enn 100 klubber og forbund, noe som gjør de til en av Europas ledende nettbutikker med fotballsko, drakter og annet treningsutstyr. Sammen med Unisport vil Glimt kunne åpne opp for det internasjonale markedet som har vokst de siste årene. Blant annet vil det endelig bli internasjonal shipping av drakter og treningsutstyr. Med en lidenskap for fotball er Unisport den perfekte partner for Glimt.

– Fra første dialog med FK Bodø/Glimt og Puma, har vi merket en sterk synergi mellom våre verdier. Vi ser FK Bodø/Glimt som en av de ledende nordiske klubbene innenfor talentutvikling og bærekraft. Videre snakker deres sportslige resultater de siste årene for seg selv, og understreker den sterke posisjonen de har etablert i Norden, sier Michael Burk, CEO, Unisport

DSC00873-2.jpg
Head of Team Sales hos Unisport A/S, Mikkel Joakim Sass. Foto: Vilde Hiller Rasmussen

– Vi ser frem til å jobbe med FK Bodø/Glimt og inngå dialog med alle deres samarbeidsklubber. Det og mye mer understøtter at Bodø/Glimt og Puma deler vår visjon om å gjøre fotballdrømmer til virkelighet. Vi gleder oss til å sammen kunne feire store øyeblikk med klubben og deres supportere, legger Mikkel Sass til, Head of Teamsales, Unisport.

Samarbeidet har vært utelukkende positivt fra klubbens spillere og ansatte. Nå gleder vi oss til reisen videre med Puma og Unisport!

For english press here.

Annonse fra Eliteserien: