Solid seier i Hedmark: Se målene

Etter en tidlig scoring av Fardal Opseth så de gule seg aldri tilbake i Hedmark, og vant til slutt 4-0 i Elverum.

Annonse:

Det meste går på skinner for Bodø/Glimt i disse dager. og de gule fra Nordland har ikke tapt en seriekamp siden de besøkte Ranheim 4.juni. På de syv kampene etter det har Glimt scoret 22 mål, og er det mestscorende laget i de to toppdivisjonene i Norge med 45 mål totalt.

Kampreferatet fortsetter under videoen

Nå har Glimt reist sørover til Hedmark, der Elverum som står på motsatt banehalvdel. Et lag Glimt har møtt to ganger dette året, en gang i cupen og en gang i serien - med litt ulikt hell. Disse starter for Bodø/Glimt:

Glimt XI: Ricardo, Dahl Reitan - Bjørnbak - Lode - Jonassen, Moberg - Berg - Saltnes (Sigurjonsson 72`), Hauge (Drage 78`) - Opseth (Layouni 62´) - Olsen.

Drømmestart

Det tok ikke lang tid før Glimt kom til sin første store sjanse. Jens Petter Hauge fikk gå upressa på kanten av sekstenmeteren, og unggutten fikk til slutt fyrt av. Dessverre for Glimt og Hauge gikk forsøket godt over målet til den rødkledde sisteskansen.

Seks minutter tok det før Bodø/Glimt tok ledelsen i Hedmark. Glimt fikk frispark i farlig posisjon, rett utenfor sekstenmeteren, og de fleste trodde nok at det var Martin Bjørnbak som skulle fyre av. Istedenfor var det Kristian Fardal Opseth som satt fart mot kula, og la ballen fint nederst i det høyre hjørnet. Toppscoreren satt dermed inn sitt sekstende mål for sesongen. 1- 0 til Glimt!

De helgule gjestene fra nord fikk god kontroll på oppgjøret etter scoringen, og hindret Elverum på å komme til store sjanser på eget gress. Samtidig var det ingen store sjanser for Glimt heller, men Aasmund Bjørkans gutter hadde mye ball og virket solide både defensivt og offensivt i innledningen.

Mer gul jubel

Toppscorer Fardal Opseth var ikke helt forsynt denne omgangen, for etter 35 minutter satt den igjen for den høyreiste spissen. Opseth ble spilt nydelig igjennom, og fra litt skrå vinkel fyrte sokningen av og overlistet Elverum-keeperen nok en gang. 0-2 på Elverum stadion!

På tampen av omgangen ble Ulrik Saltnes spilt fint igjennom av Jens Petter Hauge, men avslutningen fra mannen fra Brønnøysund ble mesterlig reddet av Neydson da Silva i Elverum-buret. Lagene gikk dermed inn i garderoben med en 2-0-ledelse til Glimt.

Luftstyrke alà Saltnes

Det var tydelig at Glimt lot Elverum holde litt mer på ball i innledningen av den andre omgangen, men hjemmelaget sleit tidvis med å produsere noe som helst på Glimt sin banehalvdel.

Etter 54 minutter spilt dukket nok en målsnik opp foran målet til Elverum. Emil Jonassen slo en presis corner mot første stolpe. Der sto Ulrik Saltnes og kunne elegant stusse ballen forbi både forsvarsspillere og keeper på streken. 3-0 i Elverum!

Målscorer Ulrik Saltnes måtte takke for seg etter 71 spilte minutter, og ble erstattet av en vaskeekte Glimt-debutant. Oliver Sigurjonsson tok sin plass på banen, og fikk sine første minutter i den gule trøya.

Magiske Moberg

De helgule var ikke helt ferdig med å score, for etter 84 minutter satt den igjen for gjestene. Vegard Leikvoll Moberg fikk ballen i beina fra den venstre siden, og med en enkel vending dro han seg forbi Elverum-forsvaret og fyrte av. Skuddet var det ingenting å si på, og Elverum-keeperen måtte nok en gang hente ballen ut fra nettet. 4-0!

Flere mål ble det ikke, og de gule kunne til slutt heve armene høyt over hodet og feire nok en solid seier i OBOS-ligaen. Allerede på onsdag venter Fredrikstad på Aspmyra. Vi gleder oss!