Venter på corner. Bodø/Glimt mot Kristiansund.

Før hjemmekampen mot Odd

Snart møtes Odds Ballklubb og Bodø/Glimt til kamp.

Annonse:

Mandag 20. august klokken 19:00 gjester Odd Aspmyra. Da de to møttes i april, var det to jevngode lag som slet med å få hull på byllen. Et flott frisparkmål fra Espen Ruud ble dessverre tungen på vektskålen, og de helgule måtte dra tomhendt fra Skagerak Arena. Oppgjøret kunne gått begge veier, og Glimt ser fram til å revansjere tapet på eget gress.

Trener Kjetil Knutsen forklarer at den første kampen ble vanskelig ettersom de måtte gjøre to tidlige bytter:

- I det første møtet ble vi satt i en kinkig situasjon. Fredrik André Bjørkan ble skadet tidlig i kampen, og når Kristian Fardal Opseth også måtte gå av i pausen gjorde det ting enda vanskeligere. Jeg håper og tror at vi er bedre lag nå enn vi var i april. Hvis vi kan unngå at noe sånt skjer igjen har vi veldig gode muligheter for 3 poeng på mandag, sier han.

Lik fotballfilosofi 

Odds Ballklubb ligger foreløpig på 10. plass i eliteserien, tre poeng foran Glimt, noe som gir de gulkledde en utmerket mulighet til å komme á poeng med Skiensklubben. Knutsen skryter av mandagens motstander, og mener det er to lag med lik fotballfilosofi som skal kjempe om 3 poeng.

- Jeg vil skryte av Odd, fordi jeg føler det er en klubb som gjør veldig mye rett. Før sesongen hentet de inn unge, talentfulle spillere. De velger å satse på utvikling av talenter akkurat som vi gjør i Glimt. Vi er to klubber som driver på lik måte, og jeg gleder meg til å se hvordan kampen utspiller seg. De er et godt lag offensivt og defensivt, så vi må møte godt forberedt, sier han.

Konradsen tilbake

De sorte og hvite har så langt slitt på bortebane, mens Glimt på sin side ikke har tapt på hjemmebane siden 16. mai. Sist på søndag 12. august, nedsablet de Kristiansund. Forhåpentligvis ligger dette friskt i minnet når dommeren blåser i gang på mandag, litt over en uke etter maktdemonstrasjonen.

En gladnyhet fra onsdag 15. august var at Morten Konradsen returnerer til klubben etter et drøyt år i Rosenborg. Knutsen kan ikke utelukke at han kan bli å se mot Odd.

- Det er litt tidlig å si om han kommer til å spille på mandag. I utgangspunktet skulle det være for tidlig for ham å spille, fordi han ikke har fått spille så mange kamper det siste året, og er ute av kampform. Men Morten har vært god på trening, så får vi se hvordan det ligger an de siste dagene før kampstart. Jeg har ikke bestemt meg ennå, forteller trenere..

Bønn til supporterne 

Kampstart er altså mandag 20. august klokken 19:00, og Kjetil Knutsen har en oppfordring til alle med Glimt i hjertet.

- Jeg har en bønn fra alle oss i Fotballklubben Bodø/Glimt. Møt opp og støtt laget deres, vi trenger dere for at Glimt skal ta poeng. Publikums støtte er uvurderlig, og jeg håper å se så mange av dere som mulig på Aspmyra førstkommende mandag, avslutter han.

Annonse fra Eliteserien: