Før kampen: Bodø/Glimt – Hødd

Den fjerde runden i NM går av stabelen på onsdag, og Bodø/Glimt får besøk av cupvinneren fra 2012, nemlig Hødd.

Etter å ha slått ut Melbo, Harstad og Mjølner for å nå fjerde runde i cupen, er det Hødd som denne gang står for tur. Hødd på sin side har slått ut Volda, Florø og Kristiansund på sin vei til Ullevål, og har altså en skalp fra Eliteserien så langt i år. Nummer to får de neppe!

Tidligere kamper på Aspmyra Stadion

OBOS-Ligaen 2013 Bodø/Glimt – Hødd 1-0
OBOS-Ligaen 2012 Bodø/Glimt – Hødd 4-0
OBOS-Ligaen 2011 Bodø/Glimt – Hødd 3-1
OBOS-Ligaen 2006 Bodø/Glimt – Hødd 5-1Eliteserien 1995 Bodø/Glimt – Hødd 4-0

Undertegnede har gått et godt stykke bakover i tid uten å finne en kamp hvor Hødd har slått Bodø/Glimt på Aspmyra Stadion. Om vi ikke skal gå så langt som å si at de aldri har vunnet oppe i Bodø, er det i det minste veldig, veldig lenge siden. På de fem siste møtene mellom klubbene på Aspmyra, står Glimt med fem seiere og 17-2 i målforskjell. All grunn til å være optimistisk for onsdag kveld med andre ord.

Finaleseier i 2012

Både Bodø/Glimt og H har vunnet NM i klubbenes historie. Glimt på sin side vant i 1975 og i 1993 etter seiere mot Vard og Strømsgodset. Hødd vant i 2012 etter å ha slått Tromsø på straffesparkkonkurranse etter at stillingen var 1-1 etter ekstraomganger.

Bodø/Glimt og Hødd er to tradisjonsrike klubber som vet litt om hva som skal til for å nå langt i cupen. Til tross for at Hødd per dags dato spiller i 2. divisjon, har de vist seg som et meget godt lag med å slå ut Eliteserie-laget Kristiansund på veien.

 - Bedre enn 2. divisjonen

Hødd spiller for tiden i 2. divisjon avdeling to, og ligger på en andreplass etter ni spilte kamper. De har kun tapt én kamp så langt denne sesongen, og er kun ett poeng bak serieleder Skeid. På de fem siste kampene har Hødd to uavgjorte, og tre seiere. Det eneste tapet denne sesongen for Hødd kom borte mot KFUM Oslo.

- De holder et høyere nivå enn 2. divisjonen, sa Martin Bjørnbak om Hødd til Avisa Nordland etter kampen mot Stabæk.

Tar man ett kjapt blikk over troppen til Hødd, kan man se at de har flust av spillere som har erfaring fra de høyere divisjonene i Norge. Joachim Osvold, som var i Glimt en liten stund for bare ett år siden, er en av de spillerne.

Glimt vil ha mye ball

Ettersom det er en hel divisjon mellom disse to lagene, og at Glimt spiller på hjemmebane, vil det ikke være overraskende om de helgule vil ha mye ball i laget, mens Hødd legger seg lavt. Samtidig har nok Hødd sett på video at Glimt sliter med rytmen i angrepsspillet, og kan gå inn for å vinne ballen høyt i banen. Dermed vil det bli mye bakrom for spillere som Amor Layouni,' og vi husker jo alle hvordan det gikk mot Ranheim for litt over to uker siden. Derfor tror undertegnede at Hødd vil legge seg lavt, og Glimt må prøve å spille seg gjennom eller rundt på kantene.

Bodø/Glimt er uten tvil favoritter til onsdagens oppgjør, men som Arne Scheie pleier å si: Cup er cup, og alle kan slå alle. Samtidig skal Glimt vise seg som det beste laget.

Som Thomas Jacobsen sa etter kampen i helga: Vi skal videre i cupen, og ferdig med det!

Annonse fra Eliteserien: