FØR KAMPEN: BODØ/GLIMT - FREDRIKSTAD

Glimt leverte en knallgod kamp da Elverum ble feid av banen og de helgule tok med seg tre nye poeng hjem til Bodø.

Det holdt ikke å "bare" slå Elverum 1-0 for Glimt. Hele fire ganger måtte Elverums keeper plukken ballen ut av nettet. Glimt ledet 2-0 etter 35 minutter etter at Kristian Fardal Opseth hadde vist frem venstresleggen sin. Ulrik Saltnes scoret sitt niende mål for sesongen da han styrte en heading i det lengste hjørnet, og sendte Glimt opp i en behagelig 3-0 ledelse. Fem minutter før slutt fikk osingen Vegard Leikvoll Moberg drømmetreff og Elverum-keeperen kunne bare se på at ballen gikk inn.

Bodø/Glimt - Fredrikstad

Aspmyra Stadion

Onsdag 16.august 18:00

En klubb med store problemer

Den gamle storheten Fredrikstad har slitt stort etter nedrykket fra Tippeligaen i 2012. Forrige sesong var de et nødskrik unna å rykke ned fra OBOS-ligaen, og reddet seg i den siste kampen. Problemene har fortsatt denne sesongen og Fredrikstad står med kun to seire på 19 kamper.

I sommervinduet har de forsterket med Rocky Lekaj, Johnny Buduson og tidligere Bodø/Glimt-spiller Henrik Furebotn. Forrige runde endte med 0-0 mot Levanger. Fredrikstad er det laget som har pådratt seg nest flest gule kort i år, hele 36 gule kort har det blitt på laget fra "Plankebyen".

Dramatikk forrige gang lagene møttes på Aspmyra

Vi må tilbake til 2013 for å finne sist gang Fredrikstad besøkte Bodø. De helgule vant kampen 4-0 etter tre mål fra Vegard Braaten og ett fra Dane Richards. Lars Grorud fikk rødt kort, men det man nok husker best fra kampen, utenom Glimts fire scoringer, er at Nicolay Solberg presterte å få et gult kort, mens han varmet opp langs sidelinjen.