Før kampen: Bodø/Glimt - IK Start

Start har elendig statistikk på Aspmyra, og på tirsdag kommer nabellnaboen nok en gang på besøk til Bodø.

OBOS-ligaen er godt i gang, og Bodø/Glimt troner øverst på tabellen etter fire spilte serierunder. Det er lenge igjen til november, og de helgule må over flere hindre før de kan si at de har hatt en suksessfull sesong. Opprykksfavoritt Start er neste hinder, et lag som ikke har vunnet på Aspmyra siden 2000. 

Bodø/Glimt - IK Start

Aspmyra Stadion

Tirsdag 02.05.17 19:00

De to gule lagene har fulgt hverandre tett denne sesongen, og begge står med 10 poeng før tirsdagens kamp. Start innledet serien med en litt rufsete forestilling hjemme mot Fredrikstad, og sørlandsklubben reddet til slutt til seg et uavgjort resultat etter at stopper Tapio Heikkila kriget ballen i mål på overtid. Deretter har mye gått på skinner for Steinar Pedersens gutter. Tre seiere på rappen, mot henholdvis Kongsvinger, Åsane og Tromsdalen, har Start bevist at de er å regne med denne sesongen. 

I likhet med Start har Glimt også møtt Kongsvinger, Åsane og Fredrikstad i de første rundene. Kongsvinger kom på besøk på Aspmyra i første seriekamp, og hjemmelaget trengte en omgang på komme til hektene før de satt tre mål bak Gorodovoy i KIL-buret. Kampen endte 3-2, og en perfekt start for de gule fra Bodø. Deretter reiste Bjørkans mannskap til Bergen for å få med seg poeng fra Kjetil Knutsens gamleklubb, Åsane. Her ble de helgule reddet av årets visekaptein Martin Bjørnbak, da han headet inn 1-1-målet på overtid. 

De to siste seriekampene har Glimt 6-0 i målforskjell og seks poeng totalt. Først ble Elverum sendt hjem med halen mellom beina og 5-0 i sekken, før Fardal Opseth og de andre Glimt-gutta fikk med seg tre sterke poeng fra Fredrikstad. 

Annonse:

Siste møter 

Nå venter altså Start på Aspmyra. En motstander som Glimt har stortrivdes med de siste årene, og de helgule står med 12 poeng og 14-2 i målforskjell på de fire siste hjemmekampene mot laget fra Kristiansand. Ser man historisk på møtene mellom lagene er det ikke noe tvil hvem som kommer seirende ut av den duellen. Sist gang Start vant på Aspmyra var altså 5.juli 2000, kun drøye to måneder før Jens Petter Hauge skulle feire sin ettårsdag.  

Bodø/Glimt - Start 2-0 (28.august 2016, Eliteserien)

Start - Bodø/Glimt 1-4 (08.juli 2016, Eliteserien)

Bodø/Glimt - Start 5-1 (09.august 2015, Eliteserien)

Start - Bodø/Glimt 1-1 (13.mai 2015, Eliteserien)

Vi håper den fine statistikken fortsetter på tirsdag, og håper å se så mange som mulig på Aspmyra! 

Dersom du mot formodning ikke skulle klare å komme deg på Aspmyra kan du se kampen på Eurosport Norge klokken 19:00. Vi mener selvsagt at fotball er best på stadion. Kom deg på kamp! 

Annonse fra Eliteserien:
Publisert: 29.04.2017, oppdatert: 02.05.2017
Skrevet av: Carl Henning Biørnstad