José Isidoro mot Rosenborg.

Før Rosenborg: Nå skal det avgjøres.

Nå skal det hele avgjøres. Hvem rykker ned? Hvem skal ut i kvalifiseringsspill?

Annonse:

Situasjonen før sesongens aller siste serierunde er enkelt. Bodø/Glimt rykker ikke direkte ned fra årets Eliteserie, men kan fortsatt havne på kvalifiseringsplassen. Da skal mye gå galt. 

Utgangspunktet

Sandefjord kan ikke ta igjen Glimt på tabellen, og siden Stabæk og Strømsgodset møtes innbyrdes kan ikke begge lagene passere de helgule. Stabæk skal også ha voldsom flyt for å kunne ta igjen Glimt, da de må vinne med ti mål (ev. vinne 5-0 samtidig som Glimt taper 5-0). 

Start og Lillestrøm har begge tøffe kamper i den siste serierunden, men begge lagene vil passere Glimt dersom de vinner sine kamper og Glimt taper sin kamp på Lerkendal. 

Godset vil passere Glimt med poeng mot Stabæk dersom Glimt taper. 

Bodø/Glimt reiser til Trondheim for å møte årets seriemester, Rosenborg til kamp i sesongens siste serierunde. Dersom Glimt vinner kampen er all tvil feid til side, da spiller de i Eliteserien også i 2019. 

På grunn av den mye bedre målforskjellen Glimt har i forhold til sine konkurrenter vil ett poeng på Lerkendal høyst sannsynlig være nok til å berge plassen. 

Skulle Glimt derimot tape mot Rosenborg må både Start og Lillestrøm vinne sine kamper, og Strømsgodset må ta poeng mot Stabæk for at Glimts eliteseriedeltakelse i 2019 skal være utrygg etter lørdag. I så fall går Stabæk rett ned. 

Gullfeber i Trondheim

Rosenborg sikret seg nok et seriegull forrige serierunde etter at de slo Start på Sør Arena og har ingenting å spille for i sesongens siste kamp. Dermed er det duket for gullfest og feiring på Lerkendal når Glimt kommer på besøk. 

Det scenarioet likner veldig på situasjonen før siste serierunde i 2016. Da sto det betydelig verre til for de helgule, og det endte verst tenkelig for Glimt. Mens Rosenborg hevet pokalen og fyrverkeriet lyste opp i trondheimsnatta måtte Glimt erkjenne at de skulle spille OBOS-liga i 2017. 

Denne gangen kan begge lagene potensielt juble etter kampslutt. Rosenborg for seriegull, Glimt for en vel gjennomført sesong. 

Rosenborg har vært ligaens beste lag denne sesongen, noe seriegullet er et bevis på. Trønderne skal også spille cupfinale uken etter serieavslutningen. 

Se høydepunktene fra da Trond Olsen senket Rosenborg i Trondheim i sesongens siste serierunde. 


Også gode minner fra Trondheim

Selv om det endte på grusomt vis sist Glimt gjestet Trondheim i siste serierunde har de helgule naturligvis gode minner fra Lerkendal også. For ti år siden møttes lagene til siste serierunde og tross for at hjemmelaget tok ledelsen kjempet Glimt iherdig og vant til slutt kampen. 

Trond Olsen scoret tre ganger og sørget for både seier og at Glimt endte sesongen høyere enn RBK på tabellen. Sistnevnte vil ikke skje i år, men det er gode muligheter for at Glimt kan få til noe mot seriemesterne denne gangen. 

Dessverre er seieren i 2008 en av svært få seire Glimt kan skilte med mot Rosenborg, særlig på bortebane. I 2015 slo Glimt Rosenborg 1-0 på Aspmyra etter scoring av Trond Olsen. Lagene har møttes 43 ganger i Eliteserien. Rosenborg har vunnet 31 av oppgjørene, mens Glimt har vunnet 4 ganger. De åtte siste kampene har endt uavgjort. 

Dermed går Glimt ut på banen i sesongens viktigste kamp med en skjør statistikk, men med stor tro på at dette blir en minnerik kveld på Lerkendal.

Siste fem oppgjør mot Rosenborg på Lerkendal

30. serierunde 2016: Rosenborg - Bodø/Glimt 2-1 (Mål: Fitim Azemi)

Semifinale cupen 2016: Rosenborg - Bodø/Glimt 2-0 

27. serierunde 2015: Rosenborg - Bodø/Glimt 1-1 (Mål: Trond Olsen)

23.serierunde 2014: Rosenborg - Bodø/Glimt 3-1 (Mål: Tore Reginiussen selvmål)

21. serierunde 2009: Rosenborg - Bodø/Glimt 2-0

Bonus: 26. serierunde 2008: Rosenborg - Bodø/Glimt 1-3 (Mål: Trond Olsen x3)

Annonse fra Eliteserien: