Årets første og siste tur nordover i årets OBOS-liga når Bodø/Glimt drar til Tromsdalen for å fortsette sin ubeseirede rekke.

Glimt-toget ruller videre og etter fem kamper troner Glimt fortsatt øverst på tabellen, etter bataljen mot Start i forrige serierunde. Det var en intens kamp de 2667 fremmøtte fikk servert. De fremmøtte fikk oppleve overtidsmål, rødt kort, og en elektrisk stemning når sluttsignalet lød.

Tromsdalen – Bodø/Glimt

TUIL Arena

Søndag 07.05.17 15:30

Bodø/Glimt tok en viktig seier mot opprykkskandidat Start på Aspmyra i den femte serierunden. Etter 35 minutter hadde Glimts nye kriger Vegard Leikvoll Moberg allerede headet ballen to ganger i nettet bak Håkon Opdal. Start utnyttet en svak periode fra Glimt og plutselig var stillingen 2-2. Det ble noen nervepirrende sluttminutter, men når Jens Petter Hauge ble taklet stygt rett utenfor 16-meteren, gjorde Martin Bjørnbak klar sleggen sin. Forsvarskjempen tok løpefart og klinket ballen i tverrliggeren, returen var på vei ut i feltet, men heldigvis traff den Håkon Opdal og gikk inn i mål. Noen minutter senere ble Bjørnbak utvist, men fikk en velfortjent applaus i det han trasket mot garderoben. Det endte med tre poeng for Bjørkans menn og Glimtgutta er fortsatt ubeseiret i årets OBOS-liga.

Tromsdalen startet årets sesong med en sterk hjemmeseier over Åsane, før de spilte uavgjort mot Elverum og Kongsvinger. TUIL sine to siste kamper har endt med tap, først mot Start og sist mot Sandnes Ulf, og de ligger på en åttendeplass med fem poeng. TUIL fikk Anders Jenssen utvist i forrige kamp, så han må i likhet med Martin Bjørnbak stå over kampen.

Dersom du vil, kan du jo ta en titt på hvordan det gikk sist Glimt spilte i Tromsdalen i seriesammenheng. Artikkelen fortsetter under!

Tidligere møter

Bodø/Glimt - Tromsdalen 1-0 (19. mars 2017, Treningskamp)

Tromsdalen - Bodø/Glimt 6-2 (04. juni 2015, NM)

Tromsdalen – Bodø/Glimt 3-0 (04.november 2012, OBOS-ligaen)

Bodø/Glimt - Tromsdalen 3-2 (28.april 2012, OBOS-ligaen)

Sist Glimt gjestet Tromsdalen var 4. juni 2015. Bodølaget var inne i en svak periode i Eliteserien og fikk hard medfart også i NM-oppgjøret i Tromsø. De blårøde ga seg ikke før det sto 6-2 på måltavla. Kampen huskes kanskje best for det fryktelig dårlige straffesparket til Danny Curz. Hva om vi sier at Glimt hadde et like dårlig, om mulig, straffespark da lagene møttes i 2012 også? Tror du meg ikke? Ta en titt i videovinduet over.

Bjørkan og Knutsens menn reiser nordover for å hente hjem tre nye poeng i jakten på opprykk. Kampen kan sees på Eurosport player.

Neste hjemmekamp er 16. mai mot Ull/Kisa, og vi håper å se så mange som mulig på Aspmyra på fotballens nasjonaldag!