Jens Petter Hauge

Forlenger kontrakten og lånes ut til Aalesund

Jens Petter Hauge skal på utlån.

Annonse:

Onsdag ble det klart at Jens Petter Hauge kontrakt med Bodø/Glimt ble forlenget til 2020, og at han høsten 2018 skal lånes ut til Aalesund.

- Jeg ser fram til en fin høstsesong i Aalesund som avsluttes med opprykk. Jeg satser på å bidra med mål og målgivende, forteller Hauge.

Sportslig leder og trener Aasmund Bjørkan er glad for forlengelsen.

- For det første er vi utrolig glade for at Jens Petter har forlenget kontrakten sin med oss i Bodø/Glimt. Det viser at han har tro på at vi kan hjelpe han å ta de stegene han ønsker og at han stoler på oss når vi sier at det er viktig for oss at han når sitt potensiale og sine mål som spiller, sier Bjørkan.

Får mer spilletid

Utlånet kommer i stand først og fremst fordi Jens Petter Hauge vil det veldig sterkt selv, sier Bjørkan.

- Skulle vi som klubb kun tenkt på oss selv ville vi nok beholdt han også i høst, men samtidig ser vi at det er utrolig viktig at Jens Petter nå får mye spilletid. Og det tror og håper vi at han kommer til å få for Aalesund i OBOS-ligaen, fortsetter han.

Har tro på Hauge

Bjørkan forteller at Hauge er en spiller klubben er stor tro på, og at han har ekstremkvaliteter som han allerede har vist i Bodø/Glimt og på landslaget. 

- Samtidig er det svært viktig for hans utvikling å få mye spilletid i kamper på bra nivå, for å tilegne seg noe av den erfaringen og utholdenheten man kun kan få gjennom å spille kamper. Bodø/Glimt må foreløpig kjempe med nebb og klør for å få med oss poeng i Eliteserien hver eneste helg, og da er det fort gjort at offensive spillere som Jens Petter ikke får optimalt med spilletid, sier Bjrøkan.

- Vi må, og ønsker kort og godt å sette Jens Petter i sentrum, og gjøre alt for at han skal få den best mulige utviklingen. Derfor leier vi han ut til Aalesund i høst, og håper at han kommer tilbake som en enda sterkere og bedre utgave av Jens Petter, avslutter Aasmund Bjørkan.

Annonse fra Eliteserien: