Fornøyd med seier, men: – En strek i regningen

Bodø/Glimt tok tre nye viktig poeng søndag kveld, men ikke alt var rosenrødt etter kampslutt

Annonse:

Hugo Vetlesen og Bodø/Glimt sikret nok en gang tre meget viktige poeng i toppen av tabellen. Etter 1-0-seieren over hvalfangerne fra Sandefjord topper Glimt tabellen med en syv poengs ledelse ned til Molde på andreplass. Det får trener Knutsen til å smile. 

– Fantastisk! utbryter han på spørsmål om seieren smakte godt før han legger til; 

– Prestasjonen er langt unna det vi kan på det beste. Vi måtte grave i kjelleren i dag, men de kampene er ekstra deilige å avgjøre. Vi må være ærlige og si at dette ikke er i nærheten av vårt beste, sier Glimt-treneren. 

Sandefjord er ekle å møte

Sånn rent historisk sett så er det ikke ofte Glimt har valset over Sandefjord. Resultatene er ofte jevne, og det var de også i kveld. 

– Nei, nei, vi visste det. Vi måtte prate om det i pausen. Her måtte vi grave dypt for å vippe kampen i vårt favør. Vi fant ut at vi trengte mer trøkk og kraft og at alle mann tok ansvar. Det gjør vi i andre omgang. Jeg er utrolig fornøyd med det. Så får vi glede oss over det og heve oss til torsdag. 

En som virkelig tok ansvar i kveld var Hugo Vetlesen. Han har stort sett måtte finne seg i å sitte på benken for Glimt i år. På onsdag kom han inn og scoret. I kveld startet han, og jammen ble det mål i kveld også. 

– Først og fremst er Hugos historie lik mange andre historier i Bodø/Glimt. I dag er han blant våre aller beste spillere og han avgjør kampen. Det er utrolig gledelig for både han og oss rundt han. Hugo har støttet alle selv når han selv ikke får spille. Det er imponerende. 

Fredrik André hinket av banen

Så var det dette skåret i gleden da. Tidlig i den første omgangen måtte Fredrik André Bjørkan kaste inn håndkleet. Bodøværingen holdt seg til kneet, og mange frykter at han nå føyer seg inn på listene over Glimts kneskadede spillere (Ulrik Saltnes, Patrick Berg, Sondre Sørlig og Victor Boniface). 

– Det er alltid kjedelig. En strekt i regningen når sentrale spillere faller én etter én. Vi har fokus på det vi kan gjøre noe med. Vi har vist at vi har bra bredde. Marius Høibråten gjør en bra jobb i dag, så får vi krysse fingrene og være optimistiske for Bjørkans del.

For ordens skyld er det for tidlig å si noe om skadeomfanget av Bjørkans skade.  

Annonse fra Eliteserien: