Et godt resultat. Se scoringen

Glimt fortsatte den gode formen i OBOS-ligaen, og tok med seg alle tre poengene i bagasjen på vei tilbake til Nordland.

Forrige gang Kongsvinger vant over Bodø/Glimt var en oktoberkveld i 2011. Den gang stilte de gule fra Bodø med blant annet spillere som Aram Khalili og Christian Berg fra start. Seks år senere skulle det nok engang kjempes om tre poeng på Gjemselund, og denne gangen var det spillere som Fardal Opseth og Trond Olsen som var ikledd helgult.

Skuffende omgang

Med seier i Kongsvinger kunne Glimt for alvor begynne å tenke på opprykk, og tre poeng kunne bety en ti poengs luke på toppen av årets OBOS-liga. Den første omgangen bød på lite festfotball, og det var hjemmelaget som tok regien fra start. De røde kom til flere store sjanser, og traff blant annet tverrliggeren etter et frisparkforsøk fra drøye 18 meter.

Omgangen endte målløs, og det var en skuffa Aasmund Bjørkan som fikk snakket med Eurosport før han smatt inn i garderoben.

- Vi har helt klart levert en omgang under pari. Rett og slett for dårlig over hele linja.

Måtte en toppscorer til

Den andre omgangen startet litt som den første, men det var serielederen som til slutt fikk ballen i nettet. Innbytter Amor Layouni, som kom inn for Jens Petter Hauge i pausen, slo en perfekt slått corner inn i feltet. Ballen landet perfekt på pannen til toppscorer Fardal Opseth, og sokningen gjorde ingen feil da han stanget ballen inn bak Simen Kjellevold i KIL-buret.

Bjørkans menn fikk mer energi i beina etter scoringen, og det åpnet seg mer og mer for bortelaget utover i matchen. Til tross for at Glimt kom alene mot keeper en rekke ganger, så klarte aldri de gule å sette spikeren i kista. De røde gutta fra de dype skoger klarte heller aldri å sette sine sjanser, og Bodø/Glimt tok dermed sin femte strake seier i OBOS-ligaen.

Artikkelen fortsetter under videoen

- Vi har vært stabile og solide i det siste. Kampen i dag er ikke noe spektakulær forestilling fra vår side, men vi er solide defensivt og skaper nok for å sette det avgjørende målet, sa Aasmund Bjørkan til Eurosport etter dagens kamp.

- Veldig fornøyd

Etter 13-0 i målforskjell på de tre siste kampene var ikke kampen mot Kongsvinger like fartsfylt, og Bjørkan innrømmet at det ikke var den letteste kampen de har spilt i år.

- Det var en tøff kamp i dag, men veldig fornøyd med at vi klarer å ro det i land til slutt.

Det nærmer seg for alvor snakk om spill i det gjeveste selskap i Norge, og med en solid luke på toppen av tabellen er det en optimistisk Bjørkan som kan se lyst på tiden som kommer.