Daglig leder, Frode Thomassen.

Først i fotballnorge

FK Bodø/Glimt blir en first mover.

Annonse:

FK Bodø/Glimt vil ta en aktiv rolle utenfor fotballbanen. I mange år har klubben i hovedsak fokusert på sitt samfunnsoppdrag med å spre fotballaktivitet og glede i hele Nordland fylke. Vi har også en klar samfunnsrolle som toppklubb, ved å samle byen til 15 fotballfester i året. Klubben er også bevisst sitt samfunnsansvar, ved å gi tilbake der vi kan. Slik som å spille med Barnekreftforeningen på ryggen, eller samarbeide med Kirkens Bymisjon om Glimtvis. Nå vil klubben i tillegg gjøre seg ytterligere relevant for samfunns- og næringslivet i regionen.   

- Vi vil være nytenkende og aktuelle, forteller leder for marked og kommunikasjon, Jannike Ramsvik. 

Tankene startet etter at daglig leder Frode Thomassen deltok på et frokostseminar med Tom Huston (Gameplan; Impact), som  blant annet handlet om hvordan en klubb som Bodø/Glimt kan være med å inspirere enkeltpersoner og grupper i samfunnet, bedrifter og andre samfunnsaktører i byen og regionen.

- Vi mener å kunne spille en viktig rolle med å løfte frem FNs bærekraftsmål, og på den måten bidra til en positiv, god og nødvendig utvikling for bærekraftige samfunn. På den måten kan vi være relevante ovenfor både eksisterende og nye partner, og bidra til at flere tar nødvendige og viktige valg for seg selv og fremtida, fortsetter Ramsvik. 

Kobler på partnere

FNs bærekraftsmål består av 17 mål (og mange delmål). Bærekraftsmålene vil bli fremhevet på alle klubbens hjemmekamper.  

- Vi knytter bærekraftsmålene til de forskjellige kampene, og bruke det inn mot kamppartnerskap, forteller Ramsvik. 

Flere kamppartnere har blitt med, og allerede i første seriekamp mot Rosenborg 31. mars er det SpareBank1 Nord-Norge som skal fremme bærekraftsmål nummer 8 - "Anstendig arbeid og økonomisk vekst".  

- Målet er å skape aktiviteter før kamp og under kamp som fokuserer både på bærekraftsmålene og kamppartneren. 

- Oppmerksomheten og engasjementet rundt klubben gir en fantastisk arena for å profilere viktige verdier og aktiviteter, sier daglig leder Frode Thomassen. 

Fotball i fokus

For klubben vil fotball alltid være hovedfokus, og de som tror at bærekraftsmålene kommer til å skygge over hovedaktiviteten trenger ikke være redde.  

- Det er fotball vi driver med og det er selvfølgelig det sportslige rundt kampene som er det viktigste, men vi kan bruke oppmerksomheten vi får på en verdifull og positiv måte. Dette er en merverdi for samfunnet, og det føles rett for oss å bidra til at byen og regionen tar raskere og viktige steg for en bærekraftig utvikling, sier Thomassen. 

Valgt seg mål

Også innad i klubben tar vi med oss bærekraftsmålene. Allerede har flere akademilag valgt seg ut mål som de skal jobbe med og gjøre forskjellige aktiviteter knyttet til. 

  • G19 har valgt seg mål 15 (Liv på land)
  • G17 har valgt seg mål 17 (Samarbeid for å nå målene)
  • G15 har valgt seg mål 1 (Utrydde fattigdom)
  • G14 har valgt seg mål 16 (Fred og rettferdighet)
  • G13 har valgt seg mål 3 (God helse)

Breddefotballen tar også ansvar. Daglig leder for barne- og ungdomsavdelingen, Ørjan Berg, forteller at de skal gjøre Løvold Cup og Scandic Stopp Volden Cup så grønne og miljøvennlige som mulig. 

- Klubben skal være først ute, og være med på å skape en grasrotbevegelse. Vi vil være en "first mover" på hvordan toppklubbene jobber med bærekraft, og det føles veldig givende, avslutter Thomassen. 

Annonse fra Eliteserien: