Førstereis som materialforvalter

Nye krefter slippes stadig til i FK Bodø/Glimt, også i støtteapparatet. I Spania har Håvard sin andre arbeidsuke i klubben.

Annonse:

– Vi er litt som dommere egentlig, sier Tor Karlsen til sin nye kollega under en trening på Marbella. 

– Vi er best når vi ikke synes. 

Sånn er det nemlig. Når ingen maser og spør er alt i sin skjønneste orden. Da har Tor Karlsen og Håvard Henriksen full kontroll og alle spillerne har det de trenger. Radarparet er med på Glimts treningsleir som materialforvaltere og deres viktigste oppgave er å sørge for at spillerne ikke mangler noen verdens ting. 

Det kan være seg vester og kjegler til trening. De har et særlig ansvar for at alle ballene som taes ut av ballnettet havner tilbake i ballnettet. Dessuten er det også de som tar seg av klærne til spillerne. 

  • Se mer fra hverdagen til materialforvalterne nederst i saken

Baller skal pumpes, klær skal vaskes, drakter skal legges frem. Det er mye som skal huskes for de to materialforvalterne.

En ny mann på laget

Tor Karlsen har reist med Bodø/Glimt i over 20 år. Han har rykte på seg for å til enhver tid ha stålkontroll på det aller meste, og er generelt godt likt blant både dagens og tidligere glimtspillere. 

Etter mange år på reise med klubben er det på tide å overlate en del av jobben til en annen, uten at det betyr at Karlsen har tenkt å gi seg med det første. 

– Han har kommet kjempegodt inn i gjengen og han kommer virkelig til å storkose seg her, sier Karlsen om sin nye kollega. 

karlsen og håvard
Håvard Henriksen og Tor Karlsen har kontroll på vestene under trening på Marbella. Foto: Niklas Aune Johnsen

Håvard Henriksen hadde knapt rukket å starte i jobben som assisterende materialforvalter før han ble sendt på sin første treningsleir. Etter én uke på Aspmyra bar det rett til Marbella.

– Det er jo en kjempefordel med tanke på det å skulle bli kjent med alle på laget, sier Henriksen, som er godt i gang i sin nye jobb, selv om han allerede har fått kjenne litt på ansvaret som hviler på skuldrene. 

Tor Karlsen har reist med FK Bodø/Glimt i over tjue år.
Tor Karlsen har reist med FK Bodø/Glimt i over tjue år.

Det mangler nemlig en ball. 

– Jeg har altså aldri mistet en ball i mitt liv, sier Karlsen og sender et lite stikk til sin nye assistent mens han smiler fra øre til øre. Henriksen svarer med et smil og rister på hodet. 

– Det er store sko å fylle

Ballen forsvant sannsynligvis allerede på første trening på Marbella og befinner seg nok i dag i et lite kratt ett eller annet sted ved treningsbanen til de helgule. 

Men en ball fra eller til preger ikke humøret i verken spillergruppa eller hos de to materialforvalterne. Tvert imot er det smil og latter man kan høre mens man trasker i kortklipt gress på Spanias sørkyst. 

Henriksen har bare vært på jobb for Glimt et par uker, men det er lett å både se og høre at oppholdet på treningsleir har gjort at han fort har kommet inn i gruppa. Sjargongen har han også tatt til seg, for på spørsmål om hva han synes om sin nye jobb svarer han umidelbart:

– Det e nu bra trasig! 

Men det går ikke mange sekundene før han trekker på smilebåndet og sier seg godt fornøyd med sin nye hverdag. 

– Det er veldig spennende og annerledes enn det jeg har gjort tidligere. Jeg trives veldig godt, sier han. 

vann
Patrick Berg og resten av spillergruppa forsyner seg av vannflaskene som materialforvalterne har ordnet klare. Foto: Niklas Aune Johnsen

Så går samtalen mellom han og Karlsen videre, og de kommer inn på ansettelsesprossesen. Henriksen er nemlig ansatt som assisterende materialforvalter og arenaholder. Den andre halvdelen av arbeidsoppgavene har han enda ikke fått startet på. 

– Jeg var faktisk på "prøvespill" noen dager i starten av februar. Der fikk jeg kjenne på om dette var rett jobb for meg og Glimt fikk kjenne på at jeg var rett mann for jobben. 

Tor Karlsen er utvilsom fornøyd med hvordan det hele gikk til og konkluderer med at Henriksen er rett mann for jobben. 

– Du gjør en veldig god jobb! 

– Ja, men det er store sko å fylle, svarer Henriksen og hinter nok om at Karlsen har hatt stålkontroll på hver eneste ball i over 20 år. 

observere
Håvard Henriksen følger nøye med på hver eneste ball som sparkes på trening, for han vil helst ikke at én til blir borte. 

Annonse fra Eliteserien: