Fortjent seier mot AaFK: – Veldig gledelig

På et vindstille Aspmyra gjorde det ingenting om ballene var vindskeive under oppvarmingen, for Glimt tok tre fortjente poeng mot Aalesund.

Etter en målløs første omgang skulle Bodø/Glimt få betalt for dominansen i banespillet mot slutten av søndagens kamp mot nyopprykkede Aalesund i Bodø. Gjestene har hatt en flott start på sesongen så langt, men maktet ikke stå imot i fulle 90 minutter mot den regjerende seriemesteren.

En lekker lobb fra Amahl Pellegrino og et stilstudie av et raid fra Brice Wembangomo sørget for at Glimt vant fortjent 2-0 og tok alle tre poengene.

Etter en vanskelig mai måned har Glimt fått dreisen på spillet sitt igjen og står med tre av tre mulige så langt i juni.

– Sliteseier

Det er ofte de seierene som sitter lengst inne som smaker best. Det var også tilfellet søndag kveld på Aspmyra. Over 5000 fik se Glimt slite seg til en fortjent trepoenger i steiksola som har beriket oss med sitt nærvær de siste dagene.

– Det blir en del av de på Aspmyra, sa Knutsen etter kampen, og henviste naturligvis ikke til været.

– Det er et motstanderlag som er stram i strukturen og forsvarer seg med kløkt. Vi bør lede til pause, for vi har noen store sjanser. Vi er ikke dyktige nok til å flytte på forsvarsblokken deres i den første omgangen.

Etter 15 minutter hvile og noen kloke ord i garderoben kom Glimt ut på det splitter nye kunstgresset på Aspmyra og avgjorde kampen i den andre omgangen.

– I andre omgang synes jeg vi er mye flinkere til å utfordre og flytte de. Da bryter vi gjennom når muligheten byr seg. Jeg er ganske fornøyd med andre omgang totalt sett.

Se hele intervjuet med Knutsen her (artikkelen fortsetter nedenfor):

Årets andre på Aspmyra

Selv om Glimt har slått både Lillestrøm, Viking, Celtic, AZ Alkmaar og Roma på Aspmyra tidligere i år er det bare Vålerenga som har reist tomhendte hjem fra Bodø i Eliteserien i år. Knutsen er ikke i tvil om at det har vært fortjent de gangene Glimt har rotet vekk poeng tidligere i år.

– Vi måler prestasjonene vår, men faktum er at i de kampene vi har avgitt poeng har heller ikke prestasjonen vært verdt mer heller. I de to-tre foregående kampene så ser vi et lag som er i utvikling. Ting henger ofte sammen, og det er fint å vippe kampene i vårt favør.

Et lag i utvikling er gode ord for en Glimt-trener som har hatt prestasjon og utvikling som mantra i flere år allerede.

– Det å kalle det en sliteseier er riktig, men vi står bra i det og finner fortjent til slutt. Det er veldig gledelig.

På onsdag venter Vålerenga borte i cupens tredje runde. Som alltid er det for tidlig for Knutsen å snakke neste kamp, men vi lurte ut av ham;

– Vi har selvfølgelig begynt å jobbe med den kampen. Vi skal være forberedt til den kampen også.