Fortsetter i Glimt – låneavtalen forlenges

Bodø/Glimt og FC Lviv er enige om å forlenge låneoppholdet til Vitor Pernambuco.

Annonse:

I dag ble det klart at Vitor Pernambuco blir Glimt-spiller også høsten 2021. Den unge brasilianeren var i utgangspunktet bare Glimt-spiller frem til og med juli i år, men en del skader har satt han ut av spill.

Glimt har opsjon på kjøp, men har naturligvis fått sett for lite av José Vitor Rodrigues da Silva dos Santos, som er hans egentlige navn, til å kunne benytte seg av den. 

Dermed har klubbene nå blitt enige om å forlenge låneavtalen, slik at lånet strekker seg til 31. desember 2021. Den opprinnelige kjøpsopsjonen gjelder også i den nye avtalen mellom klubbene. 

En strabasiøs ferd

Det har vært en interessant tid for Pernambuco etter at han i slutten av mars ble klar som Glimt-spiller. Planen var å få unggutten til Bodø og få han i gang til seriestart i mai. Sånn gikk det ikke. Koronarestriksjoner satte en midlertidig stopp for innreisen hans fra Brasil, og da papirene endelig var i orden ble han stoppet på grensa i Brasil med positiv koronatest. 

Dermed måtte han i isolasjon og vente nye ti dager før han kunne reise til sin nye hjemby. Nøyaktig to måneder etter at overgangen ble kjent var han på plass i Bodø og etter å sakte, men sikkert ha spilt seg i form ble han til slutt skadet. 

Brasilianeren har "bare" vært på banen i seks kamper i Eliteserien, alle som innbytter. I Champions League-kvalifiseringen startet han hjemme mot Legia Warzsawa, der han også scoret sitt første mål for klubben. 

Glimt - Legia Warszawa - H.Kjollmoen 20210707 1710 (1).jpg
Jubel: Pernambuco gratuleres av lagkameratene etter scoring mot Legia

 

Annonse fra Eliteserien: