Fotballdager i Bindal

Forrige uke reiste Bodø/Glimt til Bindal. Det ble artige dager med fotball og inspirasjon. 

Annonse:

Tidligere fiskeri- og kystminister Lisbeth Berg-Hansen og hennes sønn Martin Kvarsvik er sterkt engasjert i Bindal-samfunnet. I fjor toppet engasjementet seg, da Bindal i utgangspunktet skulle slå seg sammen med flere andre kommuner og bli en del av Trøndelag fylke. Etter en lang kamp fikk Lisbeth og store deler av Bindal-samfunnet det som de ville - de forble Nordlendinger! Og de inngikk en spennende avtale med Bodø/Glimt.

Familien er nemlig også involvert i laksenæringen, og som kjent samarbeider Bodø/Glimt med ulike aktører i laksenæringen. Gjennom selskapet JMJ Invest ble det avtalt at Bodø/Glimt skulle sette Bindal på hodet noen dager før sommerferien.

Fri fra skolen for fotball

Forrige uke var dagen endelig kommet. Rektorene fra BIndalseidet og Terråk, Olaug Mikalsen og Kari Lillemark gav alle barna fri fra ordinær skole, og sendte dem ut på gressmatta. Første dagen var det de største ungene som ble aktivert og inspirert. Flere talenter fikk sjansen til å imponere trenerteamet fra Glimt, og det ble nikket anerkjennende til mange flotte prestasjoner. Andre dag kom de minste skoleungene på banen for å leke, lære og ha det gøy.

- Det er alltid artig med de minste. De er så lett å engasjere og snakker rett fra levra, forteller spillerutvikler Stig Johansen som var med på turen. 

Se en liten film fra turen her:


Spillere med på tur

Begge dagene ble det gjennomført ulike øvelser, og ble til slutt avsluttet med ei mini-turnering. Det var rigget partytelt ved banen og det ble servert lunsj underveis.

- Det ble rett og slett et veldig bra opplegg. Folk i Bindal har stilt opp, og når vi i tillegg forener krefter med Glimt, så må det bli bra, sier Martin Kvarsvik, primus motor for fotballskolen.

Bodø/Glimt hadde med seg med spillerutvikler Stig Johansen, leder for Glimt-Akademiet Gregg Broughton, tidligere spiller Runar Berg, A-lagskeeper Ricardo Friedrich og A-lagspiller Endre Kupen på feltet.

Trenerforum

Trenere og andre interesserte fikk eget opplegg på ettermiddagen. Glimts Gregg Broughton delte sine 10 viktigste tips til trenere, og satte i gang refleksjoner omkring trenerrollen. Daglig leder i Glimt, Frode Thomassen, har også lang fartstid som trener, og delte sine erfaringer med gruppa. Til slutt fikk alle oppleve Stig Johansen i trenerrollen ute på feltet.

Samlet næringslivet 

Kvarsvik og Berg-Hansen samlet også næringslivet i Bindal på det såkalte idèloftet. 

- Da vi kom opp på loftet var det som å tre inn i en annen verden, sier Glimts leder for marked og kommunikasjon, Jannike Ramsvik.

- Vi ble skikkelig imponert over hvordan de jobbet med «mindset» og nye ideer, og hvordan de hadde innredet loftet med ulike rom å tre inn i, fortsetter hun.

Thomassen holdt et inspirerende foredrag, som ikke bare handlet om fotball eller Bodø/Glimt, men om det å prestere noe sammen med andre. Ramsvik delte erfaringer med salg av ulike opplevelsesprodukter i Bodø, med fokus på digital kommunikasjon. I følge Kvarsvik ble også dette godt mottatt av de fremmøtte.

Glimt takker for seg og for samarbeidet med JMJ Invest og laksenæringen. 

- Vi håper å komme igjen neste år, avslutter daglig leder i Glimt, Frode Thomassen.

Annonse fra Eliteserien: