Gatelaget varmer opp for A-laget

Glimt og Rana FK sine gatelag møtes til kamp i Rana i dag kl. 15:30.

Annonse:

Det er i Rana det skjer i dag! I tillegg til at Bodø/Glimt og Rana FK møtes i første runde i cupen klokken 18:00, blir det også gatefotballkamp. Glimtvis og Rana FK sitt gatelag møter hverandre til kamp på Sagbakken klokken 15:30. 

PS! Vi venter på bekreftelse fra Rana FK om kampen skal spilles på Sagbakken Stadion eller i Stålhallen.

Glimtvis ble startet og drevet av Kirkens bymisjon for fem år siden, i samarbeid med Glimt. I 2021 ble Glimtvis en del av FK Bodø/Glimt med Ørjan Berg og Cato Moan i spissen. Det er nå disse to som har den daglige driften av laget.

Gatelaget trener to ettermiddager i uka og er åpen for alle som faller utenfor det ordinære fotballtilbudet av ulike årsaker. Ellers prøver de å få til så mange kamper som mulig i løpet av et år. 

– Vi er alltid med på én av de nasjonale turneringen i regi av Fotballstiftelsen, hvor alle 28 gatalagene landet over er med. Ellers er vi med på noen regionale turneringer eller lokale kamper utenfor turnering-sammenheng, sier Cato Moan, trener for Glimtvis.

Dagens kamp er satt opp for å sette lys på gatefotballen og for å synliggjøre tilbudet for de som kunne tenkt seg å være med.

– Med to treninger i uka, er det klart det er en stor gulrot når det skal spilles kamp. I dag reiser vi med 12 stykker fra Glimtvis, både kvinner og menn, med en alder mellom 20 og 55 år. I tillegg har jeg med frivillige som fungerer som assistenttrenere, utdyper Moan.

I dag er det 25 spillere som er en del av Glimtvis, men det er alltid plass til flere! 

– For å spille på Glimtvis kan du enten møte opp på trening eller ringe meg. Alle treningene er åpen for besøkende, og er du lurer på om dette kan passe deg  er du velkommen til å se på treningene. Vi har et fantastisk miljø i Glimtvis og har alltid plass til flere!, avslutter treneren. 

Lagbilde fra en av fotballtreningene i høst. Foto: Glimt
Bilde fra en av fotballtreningene i høst.

Kampen mellom Glimtvis og Rana FK sitt gatelag spilles enten på Sagbakken stadion eller i Stålhallen klokken 15:30. Gratis inngang for alle. Vel møtt! 

Les om da tidligere Statsminister, Erne Solberg gjestet Aspmyra i forbindelse med at Glimtvis hadde sin første offisielle trening som et en del av FK Bodø/Glimt HER

Annonse fra Eliteserien: