Fullsatt Ullevaal ga mersmak: – Setter utrolig pris på det

Patrick Berg sier at laget trenger all den støtten de kan få fra tribunen. Og han vet hva han snakker om.

Annonse:

Etter en lang landslagspause er Eliteserien endelig tilbake denne helgen. Bodø/Glimt kjemper helt i toppen av tabellen, men likevel virker bodøværingene å være godt fornøyde hjemme i sofaen. 

Når Sarpsborg 08 kommer på besøk på søndag vil gjerne kaptein Patrick Berg se flere glimtsupportere på tribunen. Og om du er enig, kan du skaffe deg billetter ved å følge denne lenken.

– Det betyr ekstremt mye for oss med folk på tribunen. Jeg håper virkelig at folk ønsker å komme på kamp, for det har vært veldig gøy på Aspmyra de siste kampene med god stemning og bra trøkk.

Landskamp ga mersmak

Mens mange av Glimts spillere fikk en velfortjent pust i bakken under landslagssamlingen ble det ikke mye hvile for kapteinen. Han spilte nemlig fra start i begge kampene for Norge, og særlig opplevelsen på Ullevaal på mandag ga bodøværingen mye. 

– Det var en veldig, veldig artig opplevelse. Du merka at folk var sultefora på en sånn type opplevelse, og det er vi spillere også. Vi setter utrolig stor pris på at så mange tar turen når vi endelig kan åpne opp igjen, sier Berg og understreker at publikumet i hovedstaden ga alt på tribunen. 

– Det var veldig god stemning og bra trøkk hele kampen gjennom. Når vi da kroner det med en 2-0-seier blir det perfekt. Det hjalp veldig på at publikum var der. Det var en skikkelig slitekamp og da er det godt å ha den type støtte på tribunen. 

Nå tror han også vi kan få samme opplevelsen i nordlandshovedstaden, og at det slett ikke er kjedeligere å se kamp på stadion enn hjemme i sofaen.

– De som har vært på Aspmyra vil nok skrive under på at det har vært gøy til nå i år. Om vi skulle klare å fylle stadion i Eliteserien også, ville ingenting vært bedre enn det. Vi trenger virkelig fansen foran den viktige høsten vi står overfor. 

En vanvittig viktig høst

Når kampen mot Sarpsborg 08 sparkes i gang førstkommende søndag klokken 17:00 sparker Glimt samtidig i gang en usedvanlig viktig høstsesong. Ikke bare kjemper Glimt om avansement i UEFA Europa Conference League-gruppespillet, klubben kjemper også om gull for tredje sesong på rad, og ligger i førersetet for andre år på rad.

– Alle kampen våre er veldig viktige og kampen mot Sarpsborg på søndag er ikke noe unntak. Vi må fortsette å søke utvikling og ikke la oss prege av omstendighetene, uansett om motstanderen heter Sarpsborg eller Roma. Prestasjonene våre har løfta seg veldig i det siste, sier han og hinter om Glimts meget solide prestasjoner i de siste kampene.

Faktisk har ikke Glimt tapt en fotballkamp siden bortetapet mot Prishtina i sommer. Og snart venter med Europa-motstand når Roma kommer på besøk i slutten av neste uke. Den kampen er allerede utsolgt, men til kampen på søndag er det fortsatt flere billetter igjen.

– Det er ingen tvil om at kampen mot Sarpsborg kommer først. Vi tenker kun på den og håper på masse folk på tribunen. Nå har vi hatt en god pause og hodet er nullstilt og vi er klare for en viktig høst. 

Artig med landslagstillitt

I tillegg til en viktig høst med Bodø/Glimt har også Patrick Berg, Fredrik André Bjørkan og Marius Lode en viktig landslagshøst foran seg. Bare førstnevnte fikk spilletid da Norge skaffet seg fire meget viktige poeng i VM-kvalifiseringen forrige uke.

– Det var så klart veldig artig. Både for min og lagets del. Det var en positiv samling med utvikling i riktig retning. Det var veldig artig å få være en så stor del av det også. Det var godt å få så mye tillitt og få de sjansene jeg fikk. 

Det var ikke første gangen noen av de tre nevnte har blitt tatt ut i landslagstroppen, men det var første gang unge Berg fikk så mye spilletid som han gjorde denne samlingen.

– Jeg har vært med på mange samlinger og følt meg klar for å få et større ansvar. Sånn sett var det veldig godt å føle at jeg tok vare på de sjansene jeg fikk. Det er jo det man må gjøre når man er med på dette. Man må være tålmodig og slå til når man får muligheten. 

I Tyrkia forrige fredag ble Berg av flere norske medier kåret til banens beste nordmann i kampen som endte 1-1.

– Både for min og lagets del var det en veldig god kamp. Vi viser en stor styrke i laget når vi havner under så tidlig i heksegryta der. Da er det lett å dukke under for presset. Men vi viser stor styrke når vi henter inn ledelsen igjen, og i tillegg dominerer hele kampen, avslutter Berg før han gjentar oppfordringen om å komme på kamp på søndag.

Annonse fra Eliteserien: