Fysioterapeut på plass hos Glimt Kvinner

Rikke Kommedahl Berg er ansatt som fysioterapeut for FK Bodø/Glimt Kvinner og Glimt-Akademiet.

Annonse:

Rikke Kommedahl Berg er det ferskeste tilskuddet i FK Bodø/Glimt Kvinner. På tvers av avdelinger skal Rikke jobbe som fysioterapeut i FK Bodø/Glimt Kvinner og Glimt-Akademiet.

36-åringen har hele 12-års erfaring fra fotballen. I seks av de har hun jobbet som fysioterapeut for J19-landslaget. Med seg i bagasjen har hun en bachelor i fysioterapi og videreutdannelse i idrettsfysioterapi og psykologi.  Hun er spesialist i idrettsfysioterapi, har vært en del av nextgen olympiatoppen og har ved siden av bygd opp/eier optimum helse og idrett. 

Flere kjente fjes på laget

Bodøjenta som har vokst opp i Minnesota, startet sin karriere i støtteapparatet til Grand Bodø. Rikke har lenge vært på radaren til Tarald Laugsand. Det er han som skal lede kvinnesatsingen som Sportslig administrativ leder.  

– Tarald hadde hørt om meg og det jeg har drevet med tidligere. Da jeg fikk nyss i det var jeg nok litt ekstra på ballen, forteller hun med et lurt smil.

– Da jeg drev Optimum helse og idrett i Bodø, var flere av Grand-spillerne innom meg for behandling. Jeg kjenner derfor til flere av jentene som jeg skal jobbe med i Glimt, noe jeg tenker kan være en fordel.  

Glimt Kvinner spiller sin første kamp for sesongen på Aspmyra Stadion 17. mars. Oppkjøringen med laget startet 1. januar i årSesongstarten er like rundt hjørnet og teamet har rukket å bli godt kjent med alle spillerne. Det har vært nødvendig for å kunne gjøre de riktige vurderingene, forteller den nyansatte. 

– Nå har vi en stor bruttotropp, noe som er helt naturlig i en oppstartsfase. Den siste måneden har vi jobbet intensivt for å få satt opp individuelle styrkeprogrammer. I tillegg har vi hatt helsesjekker og screening av alle på A-laget. Spillerne har vist at de er motiverte, så det blir gøy å se hvordan vi ligger an til sesongstart.

– Vi ser for oss et godt 2024

Berg har også en viktig rolle som fysioterapeut i Glimt-Akademiet. I Akademiet vil hun jobbe tett med Ola Olsen. Han har jobbet som fysioterapeut i Glimt siden starten av 2021. De har kun jobbet sammen i 4 uker, men Ola forteller allerede om et godt og tett samarbeid.

DSC09265.jpg
Sammen med Ola Olsen skal Rikke Kommedahl Berg jobbe som fysioterapeut i Glimt-Akademiet. I tillegg skal hun jobbe som fysioterapeut i FK Bodø/Glimt-Kvinner. Foto: Vilde Hiller Rasmussen

– For oss har det vært positivt å få inn Rikke som en ekstra og viktig ressurs. For min del har det vært fint å få en til å diskutere faget med. Hun kommer inn med en god faglig tyngde og viser en profesjonalitet i det hun gjør. Vi håper å kunne få ut potensialet hos de unge spillerne i Glimt-Akademiet. Samtidig blir det spennende å se hva Rikke får til i Glimt Kvinner, forteller Ola entusiastisk.

– Vi har en god dynamikk og har allerede mye på plass. Vi er veldig motiverte og ser for oss et godt 2024, legger Rikke til.

Annonse fra Eliteserien: