G14-serien er i gang

Én seier og ett tap er resultatet av den første uka med G14-kamper for Glimt-akademiet.

Nasjonal G14 (2007) serien er i gang igjen. Vårt lag som består av akademispillere fra Bodø og hospitanter har gjennomført to kamper før sommerferien.

I første kamp var det duket for «slaget om Nord-Norge» når Tromsø G14 kom på besøk til Aspmyra. Vår G14-lag tok tidlig kommandoen i kampen og scoret tre ganger før klokken hadde passert 15 minutter. Det var et aggressivt Glimt-lag som skapte den ene målsjansen etter den andre, mens Tromsø ble løpende en god del i mellom.

Det ble scoret et mål til fra Bodø/Glimt før pause noe som gjorde at stillingen halvveis var 4-0 til hjemmelaget. Trenerne til Glimt, ved Eirik Kolstad og Thomas Jacobsen, var tydelige i pausen på at guttene måtte bruke færre touch foran mål og trykke backene høyere i banen når det skulle presses høyt.

I andre omgang fortsetter kampen i samme spor med Bodø/Glimt som det førende laget. Tromsø har noen farligheter med sin raske venstre kant uten at det fører til tellende resultat. I stedet er det Glimt som scorer to ganger til og øker differansen til 6-0. Rett før slutt reduserer Tromsø med en god avslutning innenfor 16-meteren. Dette sørget for at sluttresultatet ble 6-1.

– Det viktigste for oss er at vi nå er i gang med å spille kamper mot andre gode lag fra regionen og Norge. Det har vært en krevende periode og vi unner guttene at de nå får teste seg mot de beste. For vår del ga kampen både noen svar, men stilte også noen spørsmål som vi håper å jobbe videre med», sier Eirik Kolstad.

Til Molde for å revansjere A-laget

Mandag 28.06 var det klart for årets første bortekamp da Glimt G14 reiste til Molde for å prøve å revansjere A-laget tap for Molde noen dager tidligere. Trenerne på turen, Eirik Kolstad og Thomas Jacobsen, ønsker å se utvikling for gruppa og presiserer at intensitet og høyt press er nøkkelfaktorer. Noe som er en rød tråd i hele klubben.

Men på Røkkeløkka er det Molde som kommer best i gang. Allerede før 2 minutter er spilt utnytter de ubalanse i Glimt forsvaret og setter 1-0. Ikke den beste starten for våre gutter, men gir også muligheter til å se hvordan laget reagerer i motgang. Det er en litt kaotisk og ustrukturert start på kampen, og Molde er både gode og litt heldige når de scorer 2-0 etter 12 minutter. Mot slutten av første omgang varter Glimt opp med flere gode angrep på høyresiden og blir belønnet med et straffespark. Den setter Kristian Birkelund nede til høyre for keeper og stillingen til pause er 2-1.

– En rotete og nervøs start på kampen, er kommentaren fra Thomas Jacobsen.

– Vi må få satt presset ordentlig og trykke de mye hardere. Da vil vi få gunstige brudd og forhåpentligvis skape mer i andre omgang, supplerer Eirik Kolstad.

Som sagt så gjort. Det er et heltent Glimt-lag som kommer ut i andre omgang og tar tidlig kommandoen i kampen. Både avstandene og intensiteten i presset er mye bedre, og de helgule virker å ha hatt godt av en liten pause. Utover i omgangen presses det frem flere gode brudd uten at det blir utnyttet til det fulle.

Gjestene fra Bodø skaper flere gode halvsjanser samt et par som burde resultert i jubel. Men som med A-laget Mot Molde sist, så hjelper det ikke å være god mellom begge 16-meterene. Det er mål som teller. Molde er effektive når de scorer 3-1 målet ved rot i Glimt-forsvaret samt en god prestasjon av Molde-spilleren. Mot spillets gang, men like viktig. Kampen ebber ut med 3-1, men jevnt over var det en meget god prestasjon av vårt G14-lag.

–Vi har en litt uheldig start på kampen, men alt i alt ser vi stor fremgang på de tingene som vi mener er viktig. Det jobbes hardt gjennom samfulle 80 minutter, vi har gode avstander, fyller opp i boks med fem-seks spillere, og skaper nok til at vi burde reist herfra med minst ett poeng, er dommen fra trenerne.

– Guttene har all grunn til å være stolt av innstilling og mentalitet i denne kampen, og så må vi hjem å jobbe med å bli skarpere i boks.

– Det er mye læring i å reise på bortekamp slik som dette. Hvordan planlegge for nok søvn, mat og hvile når vi reiser på dagstur til Molde er kjempefint for guttene.

Nasjonal G14-serien tar nå pause frem til august.