Gleder seg til viktig kamp: – Mye i potten

Klokken 19:00 i kveld avgjøres veien videre i kvalifiseringen for Bodø/Glimt. Morten Kalvenes er klar.

Annonse:

Bodø/Glimt er omsider på plass på Færøyene etter at flyet som skulle ta laget over Nordsjøen var over et døgn forsinket. Onsdag formiddag gjennomførte laget en siste trening på nasjonalarenaen, Tórvøllur i hovedstaden før turen i kveld går til den vesle byen Klaksvík. 

Der skal Glimt spille en meget viktig kamp i Champions League-kvalifiseringen. De helgule leder 3-0 fra det første oppgjøret i Bodø, og må unngå et tap med tre eller flere mål for å ta steget videre til runde to. 

– Jeg tror alle er kjent med inngangen til disse kvalifiseringskampene, og at det er mye i potten og ekstra gevinster i runde én og to, sier Glimt-trener, Morten Kalvenes før kveldens kamp. 

Han henviser til sjansene for gruppespills om øker betraktelig for lagene som tar seg videre fra den første kvalifiseringskampen i Champions League. 

–  Vi er kjent med forutsetningene, men vi må ha et avslappet forhold til det. Vi må fokusere på hvordan vi skal prestere best mulig i kampen, sier han. 

– Vi kommer til å møte et helt annet lag

På formiddagens treningsøkt var det en lystig og avslappet Glimt-gjeng som fikk kroppene i gang og lekte med ballen. 

– Nå må vi forberede oss siste etappen inn mot kamp. Jeg håper på en sterk gjennomføring i kveld og at folk er klare og ser frem til å spille kamp, sier Kalvenes om de siste forberedelsene. 

Etter det motsatte oppgjøret i Bodø for en ukes tid siden var Kalvenes klar på at kampen på ingen måte var avgjort og at det var nødvendig å starte på 0-0 igjen i kveld.

– Vi må nullstille, som vi snakket om sist. Vi må være sulten på å gjøre en ny god kamp. Men i disse kampene er det ingen som selger seg billig. Vi må forstå hva vi forsøker å kvalifisere oss inn til. Det kan hende Klaksvík føler at de mislyktes med inngangen til kampen i Bodø, og at de er noen knepp mer fremoverlent og hissige. Vi må være klare når kampen starter, forklarer han. 

– Du tror altså ikke at Klaksvík har gitt opp allerede?

– Det ser jeg ingen grunn til.

Også Marius Høibråten forventer et annet motstanderlag onsdag kveld enn hva vi fikk se på Aspmyra forrige uke. 

– Spennende og tøff kamp. De hadde fokus på hvordan vi spilte på Aspmyra, men vi kommer til å se et helt annet lag i dag enn det vi så sist. De må jo frem og ha mål. Det må vi stå i mot. Det åpner nok en del rom for oss som vi kan utnytte oss av. 

Kalvenes ved roret

Kjetil Knutsen soner onsdag kveld den siste kampen i karantene etter utestengelsen tidligere i vinter. Dermed er det nok en gang Morten Kalvenes som leder laget fra trenerbenken.

– Egentlig er det jo litt kjekt og forfriskende i hverdagen, men det er veldig lite ulikt som når Kjetil er på plass. Det er et teamarbeid til vanlig og det er det i dag også, avslutter Kalvenes. 

Kveldens kamp mot Klaksvík kan du se på Viaplay

Du kan se hele intervjuet med Kalvenes nedenfor: 

Annonse fra Eliteserien: