Glimt ansetter Gregg Broughton

Briten kommer fra jobben som rekruteringsleder i Norwich City. Nå venter jobben som utviklingsleder i Glimt-akademiet.

Etter at Øyvind Iversen byttet jobb tidligere i 2017 har stillingen som utviklingsleder i Bodø/Glimt vært lyst ut. Nå har Glimt funnet sin mann. 41 år gamle Gregg Broughton flytter til Bodø for å starte i sin nye klubb på nyåret. 

Annonse:

Gregg Broughton har en bevist status i talent-utvikling og -identifikasjon som strekker over en 18 år lang karriere. Han har bygget opp et rykte for godt lederskap og skaper et elitemiljø for å utvikle og rekruttere spillere til Premier League og andre internasjonale arenaer. Gregg er hardtarbeidende, analytisk og er en god kommuniserer. Han har bygget opp et bredt spekter av kontakter fra hele Storbritannia og Europa.

Gleder seg

Broughton starter i jobben i Bodø/Glimt i mars, og kan nesten ikke vente med å komme i gang i sin nye jobb. 

- Det føles veldig bra. Jeg er utrolig spent og kan ikke vente med å komme i gang. Heldigvis kommer jeg på besøk hit før mars sånn at det ikke føles så lenge til, sier han. Broughton skal bli med Glimt G19-lag til Stockholm når laget møter Djurgården i februar. 

Han lover å bruke tiden frem til mars godt. 

- Jeg skal lære meg alt jeg trenger å vite om klubben og byen, selv om jeg allerede vet en god del. Jeg har blant annet lest meg opp på historien, suksessen på 70-tallet og 90-tallet og at de i løpet av de siste årene har latt flere og flere unge spillere prøve seg for A-laget, sier han. 

Drøm om å jobbe utenlands

For Broughton har lenge ønsket at den nye jobben skulle være i en klubb utenfor "balløya". 

- Jeg ville utfordre meg, og dette er veldig kult. Jeg har lenge drømt om at den neste jobben jeg skulle ta var utenlands,  sier han. 

Bodø/Glimts daglige leder, Frode Thomassen er fornøyd med den nye ansettelsen.

- For klubben er det svært gledelig at Gregg Broughton nå har takket ja til å bli vår nye Utviklingsleder. Gjennom han får klubben tilført erfaring og kompetanse på høyt europeisk nivå, og han vil bidra til ytterligere styrking av spillerutviklingsarbeidet i klubben, byen og regionen, sier Thomassen

Har ledet et akademi i Premier League

Med 18 års erfaring fra britisk fotball har Broughton en god CV. Det siste året har han vært leder for rekrutering i Norwich City, men i perioden 2014 til 2016 hadde han rollen som "Academy Manager" eller akademileder i den gulgrønne klubben. 

- Jeg ble utrolig imponert over måten de jobber på i Glimt. De jobber på en veldig avansert måte. Jeg er også imponert over hvor mange unge spillere herfra som spiller for landslag, erkjenner han, og innrømmer at han hadde litt kjennskap til sin nye klubb fra før. 

- Jeg jobbet mye i Skandinavia med Norwich og har siden det holdt et øye med norsk fotball.

I jobben som Academy Manager jobbet han blant annet med å utvikle egenproduserte spillere for Norwichs A-lag. I tillegg var det en viktig del av jobben å utvikle spillere for videresalg. 

Broughton har også vært Academy Manager og rekruteringsleder for Luton Town som i dag spiller i League Two i England. 

Ser til Østersund

Den svenske klubben Østersund har gjort stor suksess de siste årene. Østersund er på samme størrelse som Bodø og Broughton har lyst til å gjøre noe liknende i sin nye klubb. 

- Graham Potter (Østersunds trener) har inspirert meg mye. Vi har studert sammen og den kulturen han bygger opp er virkelig inspirerende. Det nytter ikke bare å ha gode spillere, man må ha riktig kultur. Det er veldig spennende og jeg vil få til noe av det samme her, sier han. 

Gode kvalifikasjoner

Broughton vil i løpet av juni 2018 ta UEFA Pro Licence og har UEFA A-lisensen fra 2008. Broughton har tatt Sport Science ved Liverpool JM University på nittitallet. 

- Det er spennende og viktig for klubben også å tilføre kompetanse fra andre land og miljøer, slik at en kan ta nye steg for fremtiden. Vi gleder oss stort over å ha fått Gregg på laget, sier Thomassen. 

Broughton har allerede lagt en klar plan på hva som er veien videre for Glimt når han kommer i mars. 

- Vi må jobbe hardt for å fortsette å ha suksess med unge spillere, vi kan ikke hvile på laurbærene. Flere spillere født i 2001, 2002 og 2003 er på vei gjennom nå og vi må utvikle mennesker. Det handler ikke bare om å utvikle spillere, men også trenere. Vi skal legge til rette for de som en dag kommer etter oss, avslutter han. 

Annonse fra Eliteserien: