Glimt feide KBK av banen: – En styrke jeg har hatt siden jeg var liten

Glimt kjørte på fra start og spilte KBK av banen i høstkvelden på Aspmyra

Annonse:

Det sto lenge 0-0 på måltavla på Aspmyra søndag kveld under kampen mellom Glimt og Kristiansund. Det til tross for at Runar Espejord tidlig i kampen scoret for Glimt, dommeren mente nemlig at tromsøværingen sto i offside og annullerte scoringen. 

Like før pause dukket en annen målfarlig spiller opp, både én og to ganger. Hugo Vetlesen sørget nærmest på egenhånd for at Glimt kunne gå til pause med en tomålsledelse med to scoringer på "overtid" av første omgang. Kampen endte til slutt 5-0 i favør Bodø/Glimt.

– Det var to veldig fine angrep. Det var to gode treff og vi får roa litt ned, sier Vetlesen like etter kampslutt. 

– Faye redder oss

Like før Vetlesens to scoringer er en KBK-spiller helt alene med Glimts keeper, Julian Faye Lund, som fikk sjansen i Nikita Haikins fravær. Det var ikke nok til å overliste sisteskansen, som holdt Glimt inne i kampen. 

– Faye redda oss der med en fantastisk redning. Vi scorte på et gunstig tidspunkt og hadde en fantastisk keeper i målet. 

Se hele praten med Vetlesen her: 

Vetlesen har flere godord på lager om lagkameraten i kveld. 

– Han er veldig, veldig bra. Han har venta lenge på muligheten, og er klar i dag. Det er fantastisk for han og for laget. Det unner jeg alle i den garderoben. Vi trenger alle mann, og det er sånne prestasjoner man gleder seg ekstra over. 

Steike god form

Siden landslagspausen i månedsskiftet har Glimt vunnet samtlige kamper i Eliteserien og står med imponerende 19-2 i målforskjell. Det er gledelig å se at det løsner for de helgule på tampen av en lang, hektisk og intens sesong.

– Det er jo hardt arbeid over tid. Vi har brukt mye tid på å rette på små detaljer. Spesielt defensivt er det mer å rette på, også i dag. Vi ser en bedre utgave av oss selv. 

Vetlesen scoret to ganger for Glimt i dag, og klatrer opp til en fjerdeplass på toppscorerlista i Eliteserien med sine 13 fulltreffere. Ikke verst for en midtbanespiller.

Se alle Glimts scoringer her: 


– Det har på en måte vært en styrke siden jeg var liten gutt. Jeg vet at når jeg løper i feltet med så gode lagkamerater er det fint å være målfarlig. Jeg skal være skjerpet nok til å sette de, avslutter Vetlesen. 

Énveiskjøring i andre

Selv om Kristiansund hadde et par småsjanser, var det aldri noen tvil om hvor poengene skulle havne. Ola Solbakken vartet opp med to nydelige scoringer, før Runar Espejord avsluttet det hele med spikeren i kista og 5-0 til Glimt. 

Se intervju med Solbakken her: 

Cirka 20 minutter før slutt var plutselig tromsøværingen alene med keeper og trillet den mellom beina på KBKs målvakt, dermed tegnet han seg på scoringslista for andre kamp på rad. 

– Det var en artig kamp, og vi merker med en gang hvilken type kamp det blir. Vi har mye ball og får jo egentlig en tidlig scoring, sier han og hinter til scoringen som ble annullert i starten av oppgjøret. 

_DSC6078.jpeg
Runar Espejord gjorde ingen feil alene med keeper. Foto: Kent Even Grundstad

– Jeg hørte jeg ble litt snytt, men det får så være. Vi fortsetter å kverne på, og så kommer målene etter hvert. Alt i alt en god kamp, forteller kveldens siste målscorer. 

Espejord har vært ut og inn av laget denne sesongen, men i dag fullførte han samtlige 90 minutter, kun for tredje gang i år. 

– Det var veldig tungt på slutten der. Jeg kjenner det godt i leggene nå. Men det er godt å kjenne at kroppen begynner å bli litt mer der man ønsker å ha den. Det er artig for tiden, men så er det jo ikke så lenge igjen heller dag. 

– Ja, men du har ikke tenkt å gi deg etter denne sesongen? 

– Nei, absolutt ikke! Nå handler det om å holde det gående gjennom vinteren så jeg møter sterk og klar på nyåret også, sier han avslutningsvis. 

Se hele intervjuet med Espejord her: 

 

Annonse fra Eliteserien: