Glimt forsterker talentarbeidet

Robin Bergfald bytter ut livet i Mjølner og Narvik med en spennende jobb i Norges beste fotballag.

Annonse:

Etter over tre år i Mjøner tar nå Robin Bergfald (30) turen sørover til Bodø og Glimt. Hos den regjerende serielederen har Bergfald landet jobben som individuell spillerutvikler. 

– Dialekta er heldigvisikke så ulik som den jeg er vant til, spøker han først. 

– Men det er spennende. Det er første gang jeg flytter fra byen, men Bodø er en fin plass å være og jeg kjenner en del folk både i byen og i klubben. 

Skal ha tre hovedoppgaver

Gregg Broughton, utviklingsleder i Glimts akademi er fornøyd med å ha fått på plass Bergfald. 

– Vi har snakket med han flere ganger i 2020 om ulike roller. Vi er veldig imponert over han, hans engasjement og ønske om å bli en bedre fotballtrener, sier Broughton.

Bergfald, som opprinnelig er fra Ankenes i Ofoten får i hovedsak tre oppgaver i sin nye jobb i Bodø/Glimt. I tillegg til å følge opp enkeltspillere i akedemiet, skal han også følge opp spillere i andre klubber i Nord-Norge.

– Det blir nok en del reising til klubbene i området. Det gleder jeg meg veldig til, og det hele får gå seg litt til i starten, sier han. 

Den tredje oppgaven blir å være med på kretssamlinger i landsdelen. 

– Kanskje jeg også får være med på nasjonale talentsamlinger i Norge. 

Tre år i Mjølner

Bergfald har bakgrunn som økonom og har hatt en innholdsrik karriere så langt. For tre år siden gikk han inn i fotballen for fullt, og angrer ikke på det. 

– Fotball har alltid vært en del av livet mitt, men da jeg innså at jeg ikke kom til å bli mer enn en middelmådig tredjedivisjonsspiller ble det mer aktuelt å bli trener. 

I sine tre år i Mjølner har han fått mye veiledning og er nå klar for større oppgaver. 

– Jeg fikk en henvendelse fra Gregg like før jul, og når Norges beste klubb spør om du vil ha jobb sier man ikke nei, ler han. 

Broughton gleder seg til å komme i gang med sin nye kollega. 

– Med jobben han har gjort de siste fem årene, har han god oversikt over spillere i Nord-Norge. 

Bodø/Glimt ønsker Robin Bergfald hjertelig velkommen til oss, og ønsker samtidig å takke Mjølner, som partnerklubb, for å gjøre dette lett å gjennomføre.

Bergfald har sin første arbeidsdag på Aspmyra 1. februar. 

Foto: Kjell Kolsvik, Fremover

Annonse fra Eliteserien: