Glimt + Grand = sant

Siden høsten 2020 har jenter spilt i gult. Fra 2024 vil Glimt ha sitt eget kvinnelag.

Annonse:

IK Grand har tradisjonelt hatt den sterkeste posisjonen i toppfotballen for kvinner i Nordland. Etter en lengre prosess med god dialog er begge klubbene enige om at en toppsatsning på kvinnefotballen i Bodø, og Nordland, bør skje i regi av FK Bodø/Glimt fra 2024.

– For at kvinnefotballen i Bodø skal utvikle seg på lik linje, og kanskje enda mer, må vi gi kvinnene våre best mulig vilkår. Dette mener vi at vi har best forutsetning for å gjøre i samarbeid med Glimt, sier daglig leder i IK Grand, Erlend Asbøl. 

DSC07175.jpg
Tarald Laugsand

Glimt og IK Grand skal bruke dette året på å forberede, tilpasse og være klare for sesongen 2024. 

– Vi gjør ting annerledes enn andre klubber, nå bruker vi ett år sammen med Grand så vi finner ut av hva som funker og ikke funker. På den måten står vi bedre rustet til året 2024. Den jobben som er gjort i Grand i over flere tiår på jentefotballen er helt fantastisk. Det har blitt gjort et vanvittig løft, slik at jentene har fått de mulighetene de har fortjent. Også skal vi forvalte dette videre på en måte hvor vi også kan løfte tilbudet til nye høyder. Samtidig fortsetter begge klubbene med satsningen videre, forskjellen er at kvinnesatsningen vil ligge hos Glimt. Timingen er fantastisk nå som herrelaget til Glimt har en sterk posisjon nasjonalt, sier leder av kvinnesatsingen i Glimt Tarald Laugsund.

Laugsund som har hatt ansvaret for kvinnesatsingen siden juni 2022 fortsetter:

– 2023 skal ikke bli et venteår, det skal bli et løft. Vi håper at det blir et av de beste årene Grand har hatt. Ingenting hadde vært bedre enn å hatt siste serierunde i Nordlandshallen foran tusen tilskuere for å takke av for en fantastisk epoke hos Grand.

2024

Kvinnelaget vil ha to treningsgrupper fordelt på a-lag og et rekruttlag som vil spille i tredje divisjon. IK Grand har en ambisjon om å kunne stille et damelag i samme divisjon slik at de som ikke har tid eller mulighet til å være med Glimt vil ha et tilbud hos IK Grand.

Spillergruppa har vært involvert i prosessen rundt samarbeidsmodellen, men det er først nå gruppa har noe konkret og de gleder seg til satsningen.

– Det er en satsning som har vært etterlengtet. Allerede nå merker vi en bedre tilrettalgt hverdag med plan annet bedre treningsfasiliteter. Vi håper og tror på en oppsving rundt interessen kvinnefotballen i Bodø og Nord-Norge generelt noe som vil gjøre at det blir attraktivt å spille fotball i nord, forteller spiller Cecilie Falch.

_DSC2957.JPG
Cecilie Falch og Gabrielle Lemos Hoel Lie

Tarald Laugsund følger opp og sier:

– De beste jentene fra nord-norge har søkt utfordringer sørpå. Det er en trend vi ønsker å snu, at jenter sørpå vil reise nordover.
Vi har en ambisjon om å skape en av de råeste utviklingsmiljøene for jenter og kvinner i Norge.

Hva gleder dere mest til med å komme til Aspmyra?

– Entusiasmen, være med på reisen med Glimt. Flere folk på kamp, og en mer profesjonell hverdag, forteller Andrea Holmstrøm

Lagvenninne Gabrielle Lie som tidligere har spilt for kvinnelaget til Tromsø følger opp:

– Glimt har bygget et nasjonalt merkenavn, det blir stort å være en del av Glimtfamilien. Tilgang til et større apparat som fysio, medisinsk team og tettere oppfølging. Mer tilrettelegging gjør at vi kan bruke tiden bedre sammen, som er positivt for spillergruppa.

Cecilie Falch som er kaptein på dagens IK Grand lag forteller videre.

– Det blir mer profesjonelt. Jeg tror virkelig kvinnesatsningen vil bidra til å ikke bare sette Bodø på kartet, men hele Nord-Norge.

2023 er fortsatt Grand, og det er avslutningen av en æra i IK Grand. Samtidig som vi bygger veien til 2024. Alle i, og rundt skal settes pris på for den jobben som er gjort i IK Grand over flere tiår, sier Erlend Asbøl.

Formelt overtar Glimt divisjonsplassen til IK Grand i 2024.

Etter at denne saken ble skrevet har begge klubber i sine respektive årsmøter godkjent denne satsningen. 

 

 

 

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: