Glimt henter tsjekkisk U-landslagspiller: – Perfekt for en ung spiller

Lucas Kubr ikler seg den helgule drakten de neste 4,5 årene.

Annonse:

Fredag signerte Lucas Kubr en avtale med Bodø/Glimt som gjør at han nå er Glimt-spiller. Den tsjekkiske unggutten kommer til Bodø fra den belgiske klubben Sint-Truiden, hvor han har spilt aldersbestemt fotball.

– Allerede første gangen jeg snakket med folk her fikk jeg en varm følelse. De sier at dette er en familieklubb og det passer jo bra for en ung spiller som kommer hit alene. 

Kubr er født og oppvokst i Belgia, men spiller for det tsjekkiske U18-landslaget. Han har tsjekkisk far og italiensk mor. Kubr kan bekle alle posisjonene på venstresiden. Han har signert for Glimt ut 2026-sesongen. 

Kjøp billetter til hjemmekampen mot Zalgiris her.

– Jeg trives aller best som venstreback. Jeg liker når backene er med opp i angrep, for da blir det mye vanskeligere for motstanderne å forsvare seg. 

– Jeg er veldig rask

Kubr er nok et ubeskrevet blad for de alle fleste her til lands, selv om han var med å slå det norske U18-landslaget 1-0 i juni. Derfor ber vi han beskrive seg selv som spiller for oss. 

– Jeg er veldig rask og er god med ballen i beina. Jeg trives godt i én til én-situasjoner og er god både offensivt og defensivt. 

DSC02115-2.jpg
Lucas Kubr er klar for Glimt ut sesongen 2026. Foto: Niklas Aune Johnsen

– Det høres ut som en typisk Glimt-back. 

– Ja, jeg er 18 år og har god tid til å utvikle meg og bli en enda bedre spiller. 

Kubr kom til Bodø tirsdag kveld og har allerede tatt med seg flyttelasset. Unggutten ikke rukket å få sett seg om enda, men det lille han har sett har imponert. 

– Jeg har fått et veldig godt inntrykk av byen. Det er utrolig fint her. Klubben virker også bra, jeg har fått en varm velkomst fra alle sammen. 

Fulgt Glimts europaeventyr

Bodø/Glimt er nok ikke viden kjent på kontinentet enda, men Kubr fikk øynene opp for Glimt under fjorårets europacupeventyr. 

– Jeg ble veldig overrasket. Det er ingen som har hørt om klubben, men de spiller virkelig god fotball. Dette er et veldig bra lag. De har imponert meg. 

Bli med på Europa-eventyret! Kjøp billett til hjemmekampen her.

Vi blir ikke spesielt overrasket når han trekker frem den der ene kampen som et høydepunkt. 

– Jeg så kampen da de slo Roma 6-1. 

Nå er Lucas Kubr en del av Bodø/Glimt og klar til å fortsette utviklingen. Vi ønsker Kubr hjertelig velkommen til Bodø/Glimt. 

DSC02136-2.jpg
Lucas Kubr hadde på seg den helgule drakten for første gang onsdag. Foto: Niklas Aune Johnsen

 

Annonse fra Eliteserien: