Glimt kastet bort tomålsledelse: – Klart vi er skuffet

Kjetil Knutsen var ikke fornøyd med poengtapet mot Strømsgodset

Annonse:

Det som lenge så ut til å bli en festkveld for Glimt på Aspmyra – igjen, ble i stedet en skuffende affære for Glimt – igjen. 

For Glimt ledet 2-0 etter en halvtime i Bodø, men gjestene fra Strømsgodset kom tilbake  og sørget for at Glimt for tredje kamp på rad går av Aspmyra med "bare" ett poeng. 

– Det er en periode fra 25 minutter og ut omgangen som jeg synes er meget svak. Det går mye på at vi ikke treffer på det defensive spillet vårt og da blir vi lave og utydelige, konkluderer Kjetil Knutsen etter de 90 minuttene. 

– Skal du spille på toppnivå må du frem med kassa

For igjen måtte Knutsen se litt lag både upresise og slurvete hjemme på eget kunstgress. Han peker på et par ting som gjør at Glimt i dag står igjen med ett i stedet for tre poeng. 

– Strukturen defensivt  i andreomgang er mye bedre enn i slutten av første, men de får tak i ballen for enkelt for ofte.  Vi er ikke god nok til å skape ubalansen, det må skje bakfra slik vi gjør i starten av førsteomgangen, det er det som er oppskriften. Skal du spille fotball på toppnivå må du frem med kassen og ha selvtillit, samtidig som å gjøre de dårlige periodene kortest mulig. Det er kravene i norsk toppfotball og Bodø/Glimt, sier han. 

– Jeg er litt skuffa akkurat nå, hvordan er stemningen i garderoben?

– Jeg har ikke den store statusrapporten fra garderoben for jeg har stått her hele tiden (i intervjusonen, jour.anm.), men jeg tviler på at Jonas står og synger Glimt-sangen nå. Det er klart vi er skuffet over at vi gir fra oss en kamp vi har fullstendig kontroll på, og vi gir de to mål.

Slik så det ut da Glimt ga fra seg 2-0-ledelsen:


Skuffelsen sitter i meg

For når man leder 2-0 er det lett å være skuffa over 2-2 enn når man kommer bakfra og henter inn, slik Glimt gjorde mot Tromsø i forrige uke.

– Vi har perioder som er veldig bra, men mister det litt i det defensive og gir vi de ballen. Vi får mange dumme "ballmiss" og det er begge målene et resultat av. Skuffelsen sitter i meg også. 

Men det er ikke tid å henge med hodet for lenge, for allerede på søndag smeller det igjen. Da skal Glimt til Molde for å bryne seg på regjerende cupmester. Det er de to beste lagene de siste tre sesongene som barker sammen i rosenes by.

– Folk kan snakke om at vi er de to beste lagene de siste årene, men hvor er vi akkurat nå? Det blir spennende å se hvilke nivå vi kan klare å løfte oss til på søndag, vi må opp for å være konkurransedyktige. Vi må være tydelig konkret og få friske bein igjen, i tillegg må vi på igjen med ny energi. 

– Er det en viktig kamp for denne sesongen, tenker du?

– Ja, alle kamper er viktige for 2022, hver kamp er viktig for sesongen.

Hele intervjuet med Knutsen ser du nedenfor: 

Annonse fra Eliteserien: