Bodø/Glimt smadra Godset: – Jeg tar det målet

For en kveld på Aspmyra! Bodø/Glimt slo Strømsgodset hele 7-2

Annonse:

Bodø/Glimt var i fyr og flamme på Aspmyra onsdag kveld, og de føyk ut av startblokkene. Allerede etter 15 minutter hadde Ulrik Saltnes scoret to mål og sørget for en pangstart for hjemmelaget. 

Så må vi holde tunga rett i munnen; Ola Solbakken økte ledelsen til 3-0, før Erik Botheim fastsatte pauseresultatet til 4-0 like før halvtid.

I den andre omgangen brukte de helgule litt tid på å komme i gang, men når den regjerende seriemesteren først våkna, våkna de for alvor. Hugo Vetlesen økte ledelsen til 5-0, før Godset fikk en redusering ved Maigaard.

Lasse Nordås og Axel Lindahl kom begge inn fra benken og gjorde hvert sitt mål mot slutten. Først stormet Nordås fra hele Godset-forsvaret og gjorde ingen feil alene med keeper, før Lindahl headet fra kloss hold, via en Godset-spiller og i mål. 

En redusering på tampen for Godset fastsatte sluttresultatet til 7-2 for de helgule. Se høydepunktene her

– Det så jo bra ut

Lasse Nordås kom som sagt inn for Glimt etter 74 minutter da han byttet plass med Erik Botheim på topp for de helgule. Etter bare åtte minutter på banen viste den storvokste spissen hva som bor i han.

– Jeg så målet nå i etterkant og det så jo ganske bra ut det. Jeg startet løpet og får en fantastisk pasning fra Sondre (Brunstad Fet). Jeg ser at keeperen lener seg litt til siden og da er det bare å sette den i nærmeste, sier Nordås etter storseieren på Aspmyra.

Nordås kom inn på stillingen 5-1 og ble en del av et lag som så ut til å flyte som smelta smør. 

– Det er helt fantastisk. Bare det å se kampen fra benken i første omgang er jo kult i seg selv. Å få lov til å bidra er helt fantastisk. 

– Jeg tar det målet

Axel Lindahl noterte seg også med sitt første Glimt-mål i dag, men onde tunger vil ha det til at ballen gikk via en Godset-spiller. 

– Jeg har ikke så mange mål med hodet, så jeg tar det målet som mitt, ler Lindahl etter kampslutt. 

Lindahl sto mutters alene da en ball nærmest landa på hodet hans, og gjorde jobben enkel for svensken. 

– Nei, jeg synes det er vanskelig, så det er utrolig bra gjort av meg, fleiper han;

– Den var ganske enkel. Jeg prøvde å gå inn på første stolpe, men de blokkerte innlegget og da stod jeg på rett sted til rett tid. 

– Vi var det beste laget

Glimt-maskineriet virket å aldri gi seg på Aspmyra. Mål etter mål rant inn bak Godsets keeper og Glimt-spillerne fikk mer og mer selvtillit. 

– Tallene taler vel for seg selv i dag. Vi var det beste laget hele kampen og det er klart at det er lett for meg å komme inn å prestere når laget er så godt. Vi er som en maskin i dag. Virkelig en god kamp av oss, avslutter Lindahl. 

Annonse fra Eliteserien: