Bodø/Glimt mot Molde på Aspmyra.

Rotet vekk seieren på overtid

Glimt vant nesten den siste treningskampen i årets oppkjøring.

Bodø/Glimt reiste søndag morgen til Molde for å spille den aller siste treningskampen i årets sesongoppkjøring. Kjetil Knutsens lag stilte nærmest uendret fra treningskampen mot Brann forrige uke, men Erik Botheim erstattet Vegard Leikvoll Moberg på topp, mens Joshua Smits måtte steppe inn for Nikita Haikin like før kampstart.

Glimt kom best i gang og førte kampen de første minuttene, men det var en jevn og velspilt kamp fra begge lag den første omgangen.

Etter drøye 33 minutter skulle derimot omgangens eneste scoring komme. Ulrik Saltnes fikk kontroll på ballen 20 meter fra mål og la inn mot bakerste stolpe. En moldespiller stanget ballen ut igjen, men på 16 meterstreken dukket Sondre Sørli opp. Fikk kontroll på ballen og plasserte den lekent ned i keepers venstre hjørne. Det var Sørli andre mål i Glimt-trøya og i den andre kampen på rad.

Enorme muligheter til å avgjøre

I den andre omgang var Molde noen hakk vassere og hadde flere store sjanser, men det sto ikke for de helgule heller.

Etter 67 minutter vant Hugo Vetlesen en duell og sendte Ulrik Saltnes på løpetur. Brønnøyværingen var plutselig alene med keeper og slapp ballen lekent til Erik Botheim som kom løpende inn foran mål. Dessverre fikk en moldeforsvarer såvidt en fot på ballen.

Bare noen minutter senere var det Vetlesens tur med en stor mulighet. Unggutten fikk ballen servert rett foran mål, men avslutningen ble dessverre for hard og fløy over målet.

Så var det klart for en lite sjansebonanza for Molde, men Joshua Smits var meget god og avverget hvert eneste forsøk.

Sebastian Tounekti ble spilt alene gjennom med keeper helt på tampen av kampen, men dessverre fikk han ikke helt satt kursen mot mål og endte opp ut på siden av femmeteren. Dermed ble det ingen punktering av kampen

Utlikning på overtid

Molde var nummer to på tabellen i fjor og regnes av de fleste som årets suverene gullfavoritt. Det beviste de også med en mesterlig utlining på overtid av kampen. En corner ble det aller siste som skjedde i kampen og Molde sendte opp keeper for å sikre uavgjort i generalprøven.

Headingen fra Moldes Stian Gregersen havnet i klypene til Joshua Smits, men Glimts nederlandske sisteskanse klarte dessverre ikke holde ballen på rett side av streken. Dommeren dømte scoring, og Molde utliknet fortjent.

En god generalprøve ble resultatet av sesongoppkjøringens siste treningskamp. Nå venter seriestarten.

Søndag om én uke starter Eliteserien 2021. Bodø/Glimt tar imot Tromsø til seriekamp på Aspmyra, søndag 9. mai klokken 18:00.