Glimt løftet seg i andre omgang – men det holdt ikke

Det ble ingen festforestilling i Spania torsdag, men andre omgang var oppløftende fra de helgule

(Saken oppdateres)

Torsdag ettermiddag barket danske Viborg og Bodø/Glimt sammen på La Finca i Spania. Det var helt klart danskene som kom best i gang. Viborg tok en tidlig ledelse, før Glimts lyshåra danske utliknet ikke lenge etterpå.

Umiddelbart svarte grønntrøyene og tok tilbake ledelsen. Den økte de både én og to ganger til i løpet av den første omgangen. Dermed kunne Viborg gå til pause med en 4-1-ledelse.

Det største tapet for Glimt kan likevel ha vært nyervervelsen Fredrik André Bjørkan som måtte av med skade i den første omgangen. Det er foreløpig uklart hva status på skaden er. Glimts Europa-tropp tas ut ved midnatt.

Oppløftende andreomgang

I andre omgang var det derimot et helt annet Glimt-lag som entret gressbanen i Spania. Glimt kjørte hele omgangen og scoret to flotte mål, signert Nino Zugelj og Albert Grønbæk, som ble tomålscorer.

Og det burde blitt flere. Glimt hadde store muligheter til å sikre uavgjort, men det ville seg ikke helt. Dermed var årets første tap et faktum. Glimt tapte 3-4 mot Viborg i Spania torsdag ettermiddag, til tross for en vesentlig bedre andre omgang.

– Første omgang kan summeres opp som gutter mot menn, der vi er guttene. De kommer for enkelt mellom lagdelene våre, og alt går inn. De har fem cornere på rad der vi taper alle duellene, sier Knutsen etter kampslutt, og presiserer;

– Det er godt lag, det må sies.

I andre omgang løsnet det som nevnt for Glimt, og en del av hemmeligheten var å ta tak i duellspillet.

– Det viser at vi må være på fra start mot gode lag, forklarer han.

Driter i resultatet

Det endte 3-4, men kunne fort blitt både 4-4 og 5-4 i Glimts favør. Akkurat det mister ikke treneren nattesøvnen av.

– Jeg driter egentlig i resultatet. Dette handler om hvem vi skal være i spillet vårt. VI må bygge videre på det. Vi kommer til mange sjanser i andre omgang, og det er positivt. Det er noen steg opp på enkelte ting, og noen steg ned på andre ting.

Men alt i alt, er det én ting Glimt og Knutsen tar med seg videre fra 3-4-tapet for Viborg.

– Vi snakker mye om læring. Det gjorde vi i alle fall i dag. Vi lærte fort til andre omgang, det må vi ta med oss videre.

Se hele intervjuet med Kjetil Knutsen her (Får du ikke opp? Klikk her)