Glimt med første stikk: – Gåsehud

Det ble nok en europeisk festkveld på Aspmyra da Glimt tok første stikk i slaget om Champions League-plass.

Annonse:

Hovedbilde: Håkon Kjøllmoen

På et feststemt Aspmyra, kledd i Champions Leagues farger var det Bodø/Glimt som trakk det lengste strået i en tett og spennende kamp mot den kroatiske seriemesteren, Dinamo Zagreb. 

Vinneren av dobbeltoppgjøret sikrer seg nemlig plass i selveste Champions League. Etter de første 90 minuttene leder Bodø/Glimt 1-0. 37 minutter ut i oppgjøret på Aspmyra var det Amahl Pellegrino som var frempå på et innlegg fra Joel Mvuka. 

Glimts toppscorer kunne enkelt sende Aspmyra til himmels med et solid hodestøt. 8000 helgule supportere kunne strekke armene i været og feire sammen med spillerne. For en stemning på Aspmyra denne tirsdagskvelden. 

Skryter av publikum

Etter kampen møtte målscorer Amahl Pellegrino og midtstopperbauta Isak Amundsen pressen, og ga skryt til kveldens publikum.

– Aspmyra i Europa er noe for seg selv. Jeg får gåsehud bare av å snakke om det, sier Pellegrino på Glimts pressekonferanse. 

Også Amundsen var strålende fornøyd med stemninga på stadion. 

– Å løpe ut til oppvarminga i dag var helt sjukt. Også da vi gikk ut til hymnen, det var et stort øyeblikk. Man blir bare et eneste stort glis, svarer lysluggen fra Brønnøysund, som høstet mye skryt av både media, treneren og lagkamerater etter kampen. 

– Han var fjerde- og femtevalget en stund. Isak har fått betalt for all jobben og han fortjener all skryt han kan få, sa Pellegrino. 

Beskjeden storstopper

Selv holder han selvskrytet til et minimum, og vil heller snakke om lagets prestasjoner. 

– Jeg prøver bare å være med selv og spille kampen som en vanlig kamp. Det er viktig å ikke la seg rive med av omstendighetene. Jeg vet at det er gunstig for laget om jeg er offensiv og drar av ledd, så det er ikke noe nytt jeg driver på med i kveld, sier han og følger opp;

– Vi har mange muligheter i kveld, og jeg kjenner på at vi kunne fått litt mer ut av kampen. 

Selv om Glimt har tatt første stikket i kampen om plass i gruppespillet i Champions League regner nok de aller fleste fortsatt Dinamo Zagreb som store favoritter før returoppgjøret. Likevel er det en og annen som hinter frempå at Glimt må finne seg i å ha et favorittstempel, men det vipper ikke Pellegrino av pinnene. 

Glimt - Zagbreb (26).jpg
Isak Helstad Amundsen storspilte for Glimt mot Dinamo Zagreb tirsdag. Foto: Håkon Kjøllmoen

– Vi tenker ikke på det. Det blir en vanskelig kamp, men en ny erfaring og opplevelse for oss.

Og når det blir snakk om at Glimt kan legge seg bakpå og gjøre ting annerledes for å gå videre svarer han;

– Det er aldri noe annerledes i Glimt. Vi spiller vår fotball uansett hvem vi møter og vi vil være offensive. Så får vi heller telle opp til slutt. 

– Én kamp som skal spilles

Mellom Glimt og et historisk gruppespill står det nå én kamp. Den spilles onsdag neste uke i den kroatiske hovedstaden, Zagreb. Vinneren sammenlagt går til Champions League, taperen skal spille Europa League. Begge deler vil være en begivenhet for Bodø/Glimt. 

– Jeg vurderer mulighetene for avansement som at det er én til kamp som skal spilles. Vi har et greit utgangspunkt, og det er opp til oss hvordan vi løser det på bortebane, sier Amundsen etter kampen. 

Se hele pressekonferansen etter kampen her: 

Annonse fra Eliteserien: