Glimt møter Klaksvik: – Det desidert beste laget

Trekningen av den første runden i kvalifiseringen til Champions League er klar. Glimt møter færøysk motstand.

Annonse:

Tidlig tirsdag ettermiddag ble det klart hvem Bodø/Glimt skal møte i den første kvalifiseringskampen i Champions League 22/23. Opp av bollen i Nyon kom først Glimt, som betyr at Glimt får hjemmekamp først. Deretter kom færøyske Klaksvik opp av bollen. 

Glimt møter Kalksvik hjemme 5. eller 6. juli, før returoppgjøret på Færøyene går uken etter. Glimts trener, Kjetil Knutsen var spent etter trekningen, og sier han har litt kjennskap til laget Glimt nå møter. 

– Ja litt. Jeg kjenner treneren. Han tok jeg prolisenskurs med. Han er en utrolig dyktig fyr og har utviklet det laget til å bli det desidert beste laget på Færøyene. Jeg har ikke sett de, men jeg kjenner typen. Det er en stram og god organisering, og de trener mye. Det blir artig å møte nye lag. Vi skal bruke tid på å sette oss inn i hva de står for. 

De kjenner oss

Knutsen har ikke rukket å snakke med trenerkollegaen etter trekningen, men forteller at Kalksviks trener har vært på besøk i Bodø og kjenner Glimt godt. 

– Han har fulgt oss og sett oss, og vært i Bodø for å lære. Han kommer til å se Glimt kamper siste to årene, det er jeg helt sikker på. Han er ekstremt dedikert og forbereder seg godt. Han kjenner Glimt mye bedre enn vi kjenner Klaksvik akkurat nå. Men det er en stund igjen til kamp, sier Knutsen.

Mange Glimt-fans jublet da de så at Glimt skulle møte færøysk motstand. Færøyene har tradisjonelt vært en vesentlig svakere fotballnasjon enn Norge, men færøyske lag har slått ut norske lag fra Europa før. 

– Det blir ingen walk in the park. Norsk fotball er rangert høyere og vi er seedet. Vi må tåle å være favoritter. Men det er litt som å møte et OBOS-lag. Vi husker hvordan det gikk mot Strømmen i 2019. Vi var et mye bedre lag, men røyk ut. Det handler om hvor profesjonell du er på det du gjør. Da er det gøy å møte nye motstandere, men det er profesjonalitet som avgjør. 

Dersom Glimt går videre fra oppgjøret mot Klaksvik kommer et ekstra "sikkerhetsnett" inn i spill. Da blir nemlig Europa League neste stopp ved et eventuelt tap senere i kvalifiseringen, i stedet for Conference League som i fjor. Du kan se oversikten over kvalifiseringen lenger ned i denne saken

– Første runde er ekstremt viktig for oss. Kommer du til andre runde er veien videre mye bedre. De kampene mot Klaksvik blir ekstremt viktige for at vi skal få mange kamper i Europa. Det ønsker vi, for det er lærerikt, utviklet lag og enkelt spillere. Ønsket om å gå til runde nummer to er i alle fall til stede. 

Europa kval 2 fargeblind.jpg

Glimt starter hjemme

I år som i fjor starter Glimt kvalifiseringen på hjemmebane. Normalt sett er det ansett som best å starte på bortebane. Det tror derimot ikke Knutsen har noe å si foran møtet med Klaksvik.

– Det er sånn det er. For meg har det veldig lite å si. Mange mener nok at man bør starte borte, men vi vil spille likt uansett om vi spiller hjemme og borte eller hvem vi møter. Vi har en offensiv tilnærming. Vi er mer opptatt av andre detaljer enn det. 

I 2021 spilte Glimt borte mot Legia Warzsawa i nærmere 30 varmegrader. En så stor klimatisk ulempe blir det neppe når Glimt reiser vestover i havgapet. For der er sommerne ganske like de i Bodø, og kanskje kan bortebane føles litt som hjemmebane.

– Jeg har vært der og spilt kamper før også. Jeg tok en gang fergen fra Bergen til Thorshavn og jeg ble byttet ut etter 15 minutter fordi det fortsatt gynget sånn. Jeg er glad vi ikke skal ta båt, for det var et helvete. 

Se hele intervjuet med Knutsen her: 

Annonse fra Eliteserien: