Patrick Berg i den grønne bærekraftsdrakten i bortekampen mot Odd i 2019. Action Now.

Glimt om VM 2022

I dag har en rekke norske fotballklubber oppfordret til boikott av fotball-VM 2022. FK Bodø/Glimt tar saken til årsmøtet.

Annonse:

FK Bodø/Glimt ønsker å gi honnør Tromsø IL og andre klubbene som i løpet av dagen har satt en svært viktig sak på dagsorden, og skapt ytterligere offentlig oppmerksomhet på brudd på menneskerettigheter i Qatar – og da konkret problematisere eventuell norsk deltakelse VM i Qatar 2022. 

FK Bodø/Glimt er, som alle andre, også opptatt av å ta avstand fra brudd på menneskerettigheter. Senest i går ble dette diskutert på styremøtet i klubben og saken vil også få fokus på det kommende årsmøtet, sier daglig leder i klubben, Frode Thomassen. 

Årsmøtet i FK Bodø/Glimt er satt til 11. mars.  

Bodø/Glimt er i dag svært opptatt av å gjøre verden til et bedre sted gjennom Action Now-programmet som setter fokus på FNs bærekraftsmål. Anstendig arbeid (bærekraftsmål nummer 8 - symbolet du ser på brystet på de grønne draktene), er i så måte en viktig del av Glimts Action Now-arbeid. 

– For oss er det viktig å understreke og si tydelig ifra om hva vi synes om urettferdighet og brudd på menneskerettighetene rundt om i verden, sier Thomassen 

FK Bodø/Glimt er opptatt av at norsk fotball i den nærmeste tiden gjennomfører gode prosesser, og som da sikrer et tydelig signal og den brede forankringen de brudd på menneskerettigheter som vi er vitne til i Qatar har. I en slik prosess vil naturlig nok en diskusjon om virkemiddelbruk være viktig.  

FK Bodø/Glimt vurderer initiativet og engasjementet fra Tromsø som svært positivt, og diskusjonen i det videre naturlig handle om blant annet boikott som ett av flere mulige virkemidler. 

FK Bodø/Glimt er trygg på at Norges Fotballforbund vil legge opp til en prosess som vil bidra til at norsk fotball får en klar og tydelig stemme for hva den norske fotballfamilien mener om brudd på menneskerettighetene i ulike deler verden 

Annonse fra Eliteserien: