Ulrik Saltnes i aksjon under hjemmekampen mot Kristiansund.

Glimt på rekordjakt

Bodø/Glimt tangerte RBKs vanvittige sesongstart fra 2003 med syv seire på de første syv kampene i helgen. Tabelljumbo AaFK ble feid av banen, og sifrene 1-6 sto igjen på måltavla på Color Line.

Annonse:

Nå venter nok et lag fra Møre og Romsdal. Kristiansund har imponert og overrasket alle helt siden de rykket opp til Eliteserien i 2016. De har også startet årets sesong bra, men måtte for første gang se seg slått på søndag da Stabæk tok en sterk 2-1-seier i Kristiansund. Mer om det senere. 

For nå skal det handle om Bodø/Glimt. De helgule fra nord har valset over motstander etter motstander denne sesongen og står med utrolige 21 poeng etter syv kamper. Ikke bare har det blitt seier, det har blitt kalassifre i de siste tre kampene. Først vant nordlendingene mot Odd (4-0), før både Brann (5-0) og AaFK (6-1) måtte se seg slått med fem mål. I tillegg har Glimt slått Viking (4-2), Haugesund (6-1), RBK (3-2) og Sarpsborg 08 (2-1). Bodø/Glimt har blitt et tog som dundrer på, og har foreløpig ingen planer om å stoppe. 

Onsdagens motstandere

KBK har som nevnt startet sesongen bra. I alle første serierunde ble det ett meget sterkt poeng borte mot Rosenborg. KBK er også det eneste laget som har tatt poeng fra serietoer Molde. Det kom etter en iherdig snuoperasjon som endte i 2-2 sent i kampen. Dermed kan Glimt på mange måter takke KBK for at de troner øverst, alene etter syv runder. Det har også endt uavgjort mot Haugesund og Strømsgodset for de blå. 

KBK har bare det ene tapet for Stabæk denne sesongen. Men de har et par seire.I likhet med Glimt var også de overlegne mot Aalesund. Den kampen endte vanvittige 7-2. I runde fire kom laget andre og foreløpig siste seier da de slo Mjøndalen 2-1 på bortebane. 

Det er med andre ord et sterkt og tøft lag som kommer til Aspmyra denne uka. Hvem som trekker det lengste strået gjennstår å se. 

Aldri tapt for KBK

Bodø/Glimt og KBK har møttes til kamp fire ganger i Eliteserien, og to ganger i OBOS-ligaen (2013). Fem av oppgjørene har endt med tre poeng til Bodø/Glimt, mens ett har endt med poengdeling.  

Som nevnt, Glimt har et godt overtak på KBK. I august 2019 sørget Håkon Evjen og Jens Petter Hauge for at alle poengene ble med tilbake til Bodø, men fjorårets høydepunkt mot KBK kom nok på Aspmyra. 

I fjor vant Glimt hele 3-0 hjemme i Bodø og sikret med det medalje i Eliteserien for første gang siden 2003. 

Annonse fra Eliteserien: