Glimt seiret mot Enga: – Smaker veldig godt

Ulrik Saltnes og Glimt kjempet en lang kamp mot et defensivt Vålerenga-lag og fikk til slutt hull på byllen.

Annonse:

Flomlys, kveldskamp, regn og publikum tilbake på Aspmyra var nesten alt som skulle til for en perfekt festaften i Bodø. Det eneste som mangla lenge var den avgjørende scoringen. 

79 minutter ut i oppgjøret kom den endelig. Ulrik Saltnes forserte på sin venstreside og gikk for skudd. Skuddet ble blokkert og returen havnet hos Glimts toppscorer, Erik Botheim som sendte hjemmefansen til himmels. 

– Det smaker veldig godt! Det er en prøvelse så da er det en utrolig lettelse å få en bekreftelse på at selv om det er tøft og vanskelig får vi resultat, sa Saltnes etter kampslutt. 

Sterke følelser

Det var lett å se at Ulrik Saltnes var både glad og letta etter en tøff kamp mot et lavtliggende Vålerenga-lag i regnværet på Aspmyra. Angrepet som sikret tre poeng var bare ett av mange gode fra hjemmelaget. 

– Det er et bra angrep. Botheim er «fox in the box» som vanlig og jeg synes det bare er ett av flere kraftfulle angrep vi har i dag. Det var en fortjent seier, sier han og legger til; 

– Til tross for prestasjonsfokuset vårt er det ekstra deilig når man vinner sånne kamper!

Dagens Glimt-gutt strålte

Fredrik André Bjørkan ble av Sparebank 1 Nord-Norges egen jury kåret til Dagens Glimt-gutt etter en sterk kamp på venstrebacken. Bodøgutten hadde to tverrliggerskudd og var svært nære scoring i kveld. 

– Det er en god prestasjon å få til et godt resultat. Vi har slitt med å bryte ned slike lag, så det er en selvtillitsboost. Nå skal vi hjem og gledee oss til neste kamp, sier han. 

Vålerenga lå ekstremt defensivt til tider, men Bjørkan synes ikke de klarte å kjempe de helgule ut av stilen. 

– Jeg synes vi er lojale og klarer å holde fokus, men når man først får den inn så føles det så godt! Frustrasjonen blir fort til glede når scoringen kommer. I dag smakte det bare godt!

På rett vei mot lavtliggende motstandere

Glimt har plagdes litt i år med motstandere som ligger lavt i banen. Blant annet ble det "bare" 1-1 mot Odd etter en skikkelig enveiskjøring for et par uker siden på Aspmyra. Nå føler Bjørkan at laget tar nye steg. 

– Ja, absolutt! Vi har fått mye trening på lavtliggende lag. De fleste legger seg lavt, og det er noe vi takler godt i dag, som gir resultat til slutt.

– De prøver å dra ut tiden og drepe kampen i alle 80 minuttene, gjør det ekstra deilig. Flere lag kommer til å gjøre det samme, så dette var bra trening. Det er lenge siden det var så deilig med seier, faktisk, forsikrer unggutten. 

Annonse fra Eliteserien: