Glimt slo Roma 6-1 på Aspmyra

For en kveld på Myra!

Glimt gikk respektløst tilverks fra avspark, og sjokkerte Mourinhos menn. Bodøgutta kjørte over Roma i starten av første omgang, og fikk betalt tidlig. Etter 8 minutters markerer superspiss Erik Botheim seg. Solbakken slo en fin pasning til Sondre Fet, som løftet blikket og la perfekt inn til Botheim som kontrollert satte inn 1-0.

Men superlaget fra Bodø ga seg ikke der. Etter 20 minutter spilt skjedde det igjen. Glimt rullet opp i klassisk vis, hvor Patrick Berg mottok ballen på 18 meter. Med venstre curlet den lokale helten ballen vakkert inn bak Rui Patricio i Romaburet. Den portugisiske landslagskeeperen hadde ingen sjanse å nå den, og det stod 2-0 på Aspmyra. For en sjokkåpning!

Etter denne sjokkåpningen kom våknet Mourinhos menn, og fikk mer kontroll på kampen. Det skulle straffe seg etter knappe halvtimen. En Romaspiller får slått en lang ball retning Carles Perez, som ikke gjorde noen feil alene med Haikin. 2-1.

Det italienske hovedstadslaget kom til noen halvsjanser og et par dødballer, som Glimt hadde grei kontroll på.

Sekunder før pause var Glimt utrolig nære å sette inn 3-1. Ola Solbakken viste fram farta si og parkerte Romaforsvaret i løpsduellen. Inni feltet dukket Amahl Pellegrino opp, som var marginer unna å øke ledelsen.

Og Glimt gir ga seg absolutt ikke med det! Med unntak av noen sporadiske angrep, kjører Glimt bokstavelig talt over det italienske storlaget. 7 minutter inn i andre omgang kjemper Sampsted til seg ballen, som får kriga den til Botheim, som blir tomålsscorer for kvelden. Hva er det som skjer på Aspmyra?!

Ola Solbakken blir spilt alene med keeper, og har en hel halvdel for seg selv. Alene med keeper er han sikker som banken, og chippet den elegant i mål!

Trodde du Glimt skulle gi seg?

I det 78 min spiller Botheim Pellegrino gjennom, liggende på bakken! I likhet med lagkamerat Solbakken gjorde Pellegrino ingen feil, og økte ledelsen til 5-1!

Skulle Glimt gi seg? Nei! To minutter senere slo Romaforsvaret igjen sprekker, og Solbakken er igjen alene med keeper, og gjorde selvfølgelig ingen feil denne gangen heller. 6-1!! Dette var så villt at det ikke er til å tro. Nordlendingene valset over giganten fra Italia som det skulle vært en juniorlag. Det hadde vært gøy å vært flue på veggen i Romagarderoben etter kamp nå! Hadde du satt penger på dette resultatet før kamp hadde du blitt millionær og vel så det. Har Glimt noen gang spilt en bedre kamp?