Glimt slo Viking: – Til tider bra angrepsspill

Annonse:

Glimt trakk det lengste strået i årets første treningskamp i Spania. Det ble en kamp uten de store sjansene eller hendelsene. De helgule avgjorde på straffespark i andre omgang etter at Lasse Nordås kontrollert skle ballen i mål. 

 Det var kanskje litt treningskamppreg over det, men veldig godt å få spilt kamp igjen nå. Det var kamp nummer to for året, og jeg syns vi til tider får til bra angrepsspill. Vi treffer også ganske bra på presspillet vårt, spesielt i andre omgang, sier Patrick Berg etter kampen. 

Alt i alt oppsummerer kapteinen det som en fin gjennomkjøring mot god motstand. 

Solid defensivt

Selv om kampen ikke var noe fyrverkeri, var Glimt trygge og gode bakover i banen. Viking skapte ikke mye. 

– Det lille de skapte var det vel vi som skapte for dem, konkluderer Kjetil Knutsen med etter kampslutt på Pinatar Arena i Spania. 

Se bildeserie fra kampen her: 

Også Berg var godt fornøyd med den defensive strukturen i laget. 

– Jeg følte vi var litt tilbake på det vi hadde i 2021 i dag. Vi var solide defensivt og hadde kontroll når de hadde ballen. Det er gledelig å se at det vi har jobbet med har gitt resultater, sier han. 

Godt å være i gang med kamper

Selv om treningskamper ikke gir poeng på tabellen er det fint å komme i gang med kamper igjen for laget som om en knapp måned skal ut i Europa mot Lech Poznan. 

– Man får ikke bedre trening enn gjennom å spille kamper, særlig mot andre lag. Det er fantastisk flott at vi får reise hit å spille mot Viking, sier Berg. 

Knutsen oppsummerer kampen som urytmisk. 

– Vi er ganske rolige i frispillingsfasen, men det bølger ikke over med gode angrep. Vi dominerer kampen mest, men de forsvarer seg med klokt og jobber beinhardt. Vi får lite ut av spillet der vi egentlig har kontroll. 

Se hele intervjuet med trener Knutsen og kaptein Berg nedenfor: 

Annonse fra Eliteserien: