Glimt smadret Vålerenga: – En av våre beste kamper

Annonse:

Bodø/Glimt tok tre meget velfortjente poeng på Aspmyra mandag kveld. Vålerenga kom nordover med håp om poeng, men det ble tidlig klart at det ble en kamp med spill mot ett mål. Storsett. 

Til tross for at Glimt hadde mye ball tok det lang tid før de store sjansene kom, men når de først kom var det hele som en stor, deilig ketchupeffekt. 

Ola Solbakken hamra Glimt i ledelsen etter 36 minutter, før Ulrik Saltnes dobla ledelsen fem minutter senere. I andre omgang kjørte de helgule på. Runar Espejord og to ganger Hugo Vetlesen sørget for at det sto hele 5-0 med ti minutter igjen av kampen. 

Vålerenga reduserte på straffe fem minutter før slutt. 

– Handler om å være tålmodig

Målscorer Runar Espejord var godt fornøyd med kampen, og storkoste seg ute på kunstgresset på Aspmyra.

– Ja, det kan du trygt si, det var en flott oppvisning etter en litt tyngre torsdag.

Han oppsummerer kampen som følger; 

– Det er intensiteten vi har. Vi har også pratet mye om gjenvinning og intensitet på forhånd. VIF ligger lavt og prøver å forsvare seg,  og det resulterer i angrepstrening for oss. Det handler bare om å være tålmodig, og prøve å tre gjennom, til slutt løsnet det veldig for oss. Det er fint når motstanderne har 80 meter til mål. 

Også dagens kaptein, Ulrik Saltnes var strålende fornøyd i intervjusonen etter kampen. 

– Litt tabloid hadde vi alt vi manglet mot Roma. Avstandene var mindre og da får vi bedre gjenvinninger, bedre kontringer, bedre forsvarspill. Alt det lille som mangla da, var her i dag og da presterer vi bra, sier brønnøyværingen.

– Snakket oss gode

Det er få dager siden sist kamp, og de helgule har knapt rukket å trene siden da. Derfor ble praten en viktig del av forberedelsene mot Vålerenga. 

– Vi har ikke gjort noen ting, bare sittet på fly og snakka sammen. Vi har luket ut feil og snakka oss gode, sier Saltnes og får gjenhør hos lagkameraten.

– Vi kjente alle på at prestasjonen i Roma ikke var noe å si seg fornøyd med, så det var godt å kjenne på at vi er der vi bør være når vi spiller fotballkamper. Det er stor forskjell på kampen som var og denne kampen, sier Espejord.

Se hele intervjuet med Saltnes her: 

Å snakke sammen har tydeligvis også ført til at Glimt-gutta har blitt enda bedre til å samarbeide.

– Denne er en av våre beste kamper.  Det er så artig når alle er på lag og jobber sammen. Alle lagkamerater, dommere, trenere og publikum lever i en symbiose, sier kapteinen og legger til;

– Vi er veldig gode i flere bevegelser samtidig og er tålmodig bakfra. Vi spiller ikke på oss brudd, men vender spillet og lar de springer. Da sprekker de opp til slutt, og det er nøkkelen. 

– "Ræva opp og hute sæ på kamp"

Neste hjemmekamp er allerede på torsdag. Da spiller Glimt semifinale i cupen mot Viking. Glimt har ikke har vært i semifinalen i cupen siden 2016 og jakten på cupfinale blir en spennende utfordring. 

– Det blir utrolig, utrolig kult. Hvis det er noen som gikk hjem i dag og følte de ikke fikk valuta for pengene blir jeg veldig overraska. Så kom gjerne på Aspmyra på torsdag, sier Saltnes. 

Også Espejord ønsker full støtte fra tribunen.

– Om de sitter på sofaen må de få «ræva opp og hute sæ på kamp», sier han spøkefullt.

– Vi ønske at alle som er her og i område skal sitte på tribunen. Jeg digger selv å være her med fyrverkeri og de greiene der. Det er en fin greie som foregår her i Bodø nå, så det er bare å komme på kamp!

Se hele intervjuet med Espejord her: 

Annonse fra Eliteserien: