Glimt smadret Valur: – Vi har kontroll

Bodø/Glimt er videre til runde tre av kvalifiseringen til Conference League etter maktdemonstrasjon på Aspmyra.

Etter hjemmetapet for Legia i Champions League-kvalikken var det endelig klart for Europa-revansje for Glimts del torsdag. Islandske Valur ble flere nummer for små og var aldri i nærheten av å true Glimts avansement i Europa.

Allerede etter 26 minutter ble alt håpet til Valur slukket da Ulrik Saltnes steg til værs på en corner og stussa inn Glimts ledermål. Ballen fikk en nydelig bue og landet på innsiden av nettveggen til 1-0 for hjemmelaget.

I den andre omgangen var det nok en corner som var foranledningen for Glimts scoring. Valur klarerte et hjørnespark, men Glimt sto etter og vant igjen ballen. Tounekti forserte på sin venstrekant og slo inn til Brede Moe som kranglet ballen i mål etter drøye 60 minutter.

På overtid dukket Elias Hagen opp med sin første Glimt-scoring da han på nydelig vis plasserte ballen i lengste. Sjanseløst for en ellers god Hannes Thor Halldorsson i Valur-buret.

– Han har hatt noen gode forsøk, men fått litt dårlig betalt i noen av kampene. Målet hans betyr noe både for oss og han, og det er gøy at han fikk den i dag, skryter trener Kjetil Knutsen av Hagens første mål.

– Et riktig bilde av kampen

Kjetil Knutsen var godt fornøyd med spillet laget hans leverte i årets første hjemmeseier i Europa. Det var aldri tvil om hvor seieren skulle havne.

– Jeg synes 6-0 er et riktig bilde av forskjellen mellom lagene. Vi opptrer profesjonelt i begge kampene og styrer det meste. I dag har vi kontroll fra første til siste minutt, selv om det er flere detaljer vi kan bli bedre på. Det er viktig at vi bruker hver anledning til å få gode prestasjoner og utviklinger, men nå er vi glad for at vi er videre og kan høste nye erfaringer, sier treneren vel vitende om at turen i Europa fortsetter allerede neste uke.

Men selv om man leder 3-0 fra første kamp og møter antatt svakere motstand er det ikke bare å møte opp og hente med seg seieren. Bak dagens suksess ligger det mye arbeid.

– Du må forstå hva som kreves når man går inn i en kamp, også mentalt. Jeg føler spillerne er på et nivå hvor vi er blitt flinke mentalt, også har vi både Nikita (Haikin), midtstopperne, Patrick (Berg) og Ulrik (Saltnes) som er flinke til å holde de andre i ørene. Vi er oppe på et bra nivå.

Se hele intervjuet med Kjetil Knutsen her:

Stor fornøyd islending

De fleste islendingene på Aspmyra gikk slukøret hjem fra Glimts festaften, men Alfons Sampsted kunne smile bredt etter møtet med pappas gamleklubb.

– Vi spiller fin fotball og har egentlig full kontroll mesteparten av kampen. Likevel synes jeg vi har mye mer å gi. Det blir spennende å se hvordan det blir når vi presterer på et enda høyere nivå, sier han etter seieren.

– Hvordan har det vært å møte gamle kjente?

– Det har vært gøy! Jeg kjenner de godt og har spilt mot de flere ganger før. Men det er jo en helt vanlig kamp, selv om det er en stor fordel å kjenne til spillet deres.

Saken fortsetter under bildet

Alfons Sampsted (i midten) smiler mellom sine to kapteiner etter å ha slått landsmennene på hjemmebane. Foto: Kent Even Grundstad

Ny kamp allerede søndag

Kampene kommer tett som hagl og allerede på søndag skal Glimt igjen ut i en vinn-eller-forsvinn-kamp. Da venter byderby mot Junkeren i cupen. En kamp Glimt er store favoritter i.

– Vi har vært gode på å nullstille. Men det er viktig å gjøre jobben, for gjør vi ikke det får vi ikke være mer lenger, sier Knutsen som gleder seg til kamp.

– Nå skal de to beste Bodø-lagene møtes, så det blir en gøy opplevelse.