Glimt starter opprustingsaksjon

Bodø/Glimt er bare et museskritt fra å ta det siste store steget opp i ”det gode selskap”. Eliteserien venter etter alle solemerker i 2018 og da trengs det oppgraderinger.

Annonse:

Parallelt med de gode resultatene på fotballbanen har de ansatte i Bodø/Glimt brukt høstens spede begynnelse til å skaffe oversikten over hva klubben trenger for å være rustet ved sesongstart i eliteserieåret 2018. Det er ikke det sportslige som skal forbedres. 

Aspmyra stadion er i dårlig forfatning og flere elementer har stått siden dagens Sparebank 1 Nord-Norge-tribune ble bygget for over 50 år siden. For eksempel kunne med fordel både billettlukene og kioskene på stadion trenge en solid oppgradering.  Nå står en større opprustning for tur, og for å få til det trenger Glimt hjelp fra ulike aktører og i ulike størrelser. Den ballen er allerede i gang med å rulle, og forhåpentligvis ruller den hele veien til mål.

Jannike Ramsvik er leder for marked og kommunikasjon i Bodø/Glimt og har sammen med daglig leder, Frode Thomassen og resten av klubben planlagt flere konkrete endringer fremover.

 - Nå er Lasse Nilsen og hans nettverk i gang med å renovere garderober og toaletter på ”gamlesiden”, og det neste store området for oss er kontorlokalene. Planen vår er å flytte alle våre ansatte ned i de tomme lokalene i første etasje. Her er allerede Løwini inne som opprykkskamerat med sin ekspertise på prosjektering, og vi er i dialog med leverandører på innredning, sier Ramsvik.

Nedslitt: Billettlukene på Aspmyra er noe av det som trenger å oppgraderes. Foto: Niklas Aune Johnsen
Nedslitt: Billettlukene på Aspmyra er noe av det som trenger å oppgraderes. Foto: Niklas Aune Johnsen

- Nå som vi flytter våre ansatte frigjøres også lokalene i tredje etasje. Det gjør at vi ser på mulighetene for å få utvidet og forbedret vårt sportsbar- og losjetilbud. 

Flere aktører på plass 

Mads Torrissen og Benn Eidissen tok tidligere i sommer initiativ til å bli klubbens første ”opprykkskamerater”. Til nå har Torrissen og Eidissen samlet inn et sekssifret beløpfra næringslivet som skal gå til å redusere årets budsjetterte underskudd og ruste Glimt for Eliteserien, også rent økonomisk. Som nevnt har ballen begynt å rulle og flere aktører fra næringslivet i Bodø har meldt seg på som ”opprykkskamerat” i Bodø/Glimt, noe klubben setter utrolig stor pris på.

- Det er så mange som vil Glimt godt! Det er utrolig artig å se at aktører melder seg på og har lyst til å bli med å få ting i orden. Nå setter vi i gang en storaksjon og håper å få gjort så mye som mulig av det vi trenger, sier Ramsvik.

Gir tilbake

Selv om dette på mange måter kan likne på en kjempestor dugnad har Glimt store planer om å gi noe tilbake til de som bidrar på prosjektet.

- Ingen skal bidra uten å bli sett! Vi ønsker å løfte alle som bidrar frem i lyset, og også på denne siden har vi spennende planer. Vi har mange flater å fortelle gode historier på, sier Glimts marked- og kommunikasjonsleder og ønsker alle velkomne til å ta kontakt dersom de er nysgjerrige.

Alle bidrag tas imot 

 Torrissen er tidligere styreleder i Bodø-klubben og ønsker å være med å bidra for at klubben takler overgangen til Eliteserien. 

Bidragsyter: Mads Torrissen skal være med å ruste Glimt for Eliteserien 2018. Foto: Niklas Aune Johnsen
Bidragsyter: Mads Torrissen skal være med å ruste Glimt for Eliteserien 2018. Foto: Niklas Aune Johnsen

- Alle som er glade i Glimt ønsker at klubben skal lykkes både på og utenfor banen, derfor ønsker vi å bidra til å redusere årets budsjetterte underskudd, og gjøreklubben bedre rustet til ”comebacket” i Eliteserien. Noe av det fineste med klubben vår er nettopp styrken i at så mange bidrar med stort og smått i et gedigent spleiselag. Mye ligger til rette for at klubben kan sparke skikkelig i fra seg neste år, men en god del gjenstår før vi med hånden på hjertet kan si at vi har Eliteseriestandard på hele stadionet vårt, sier Torrissen.

De økonomiske bidragene fra opprykkskameratene utgjør en grunnstamme i initiativet. Men en slik opprustning krever både tid, penger, materiell og kompetanse og på de områdene håper de helgule nå å få eksperthjelp. 

- Jeg vil bare understreke at alle bidrag tas imot med åpne armer. Listen over ting som trengs er lang og vi rekker neppe over alt, men jo flere vi er sammen jo lettere går det, sier Torrissen. Ramsvik følger på:

- Det er et spleiselag og det er ikke nødvendigvis slik at alle bidrag må være i kontanter. Kanskje finnes det noen der ute som vil legge asfalt, skru stoler, levere en kontormaskin eller bytte ut en billettlukene sammen med oss, avslutter Ramsvik.

 

 

Annonse fra Eliteserien: