Glimt videre i cupen: – Møter et godt lag

Glimt vant 4-0 på Mo og er videre til neste runde.

Glimt tok seg oppskriftsmessig videre fra den første cuprunden i kveld. Allerede etter 14 minutter tok Glimt ledelsen i Rana etter at Victor Boniface vant ballen ved dødlinja. Nigerianeren rappet til fra død vinkel og sendte Glimt i ledelsen.

De drøyt 50-60 oppmøtte Glimt-supporterne fikk mer å juble for bare ti minutter senere. Da var det Ulrik Saltnes som avsluttet et nydelig Glimt-angrep ved å breiside ballen i nettet.

I andre omgang var det igjen duket for Boniface-show. Først sendte han ballen på lekkert vis gjennom til Joel Mvuka som scoret i sin andre kamp på rad for Glimt, før Boniface igjen noterte navnet sitt på scoringslista. Fra rundt 20 meter klemte han til igjen og ballen endte opp i nettmaskene. Dermed endte det hele 4-0 til Bodø/Glimt.

– Vi er fornøyde

Glimts trener Kjetil Knutsen har sett laget sitt streve foran mål i noen kamper på rad nå, men mot Rana ble det bra uttelling.

– Vi får læring hvert eneste minutt vi spiller nå. Vi møter et godt lag og gjør en god kamp i dag. Vi er fornøyde med kampen, og det er sikkert Rana også.

Det var rundt 1600 oppmøtte tilskuere på kampen, noe som ble Rana FKs nye publikumsrekord. En skikkelig fotballfest med andre ord.

Se hele intervjuet med Knutsen her:

– Det er dette som er cupen for meg. Det er en ekstrem fotballinteresse her, så da kommer folk når Glimt er på besøk. Det er ikke alle land du får dette til på. Vi kommer igjen til neste òg, vi, sier Knutsen og hinter til at Glimt for tredje år på rad har spilt i Rana i første runde i cupen.

Ny kamp søndag

Allerede søndag venter en ny kamp for Glimt. Da reiser den regjerende seriemesteren til Haugesund for å bryne seg på et Haugesund-lag som har fått vann på mølla i det siste.

– Vi må få restituert godt og skal trene litt senere i morgen. Det er ikke mye tid å trene på før søndag. Det blir en tøff kamp, men vi skal stille et godt lag, sier Knutsen.

Også Alfons Sampsted er godt fornøyd med kveldens gjennomkjøring og seier igjen.

– Det føles bra. I store deler av kampen har vi gode tendenser. Vi er tålmodige og dominerer kampen. Vi tar med oss mye positivt her. Så er det selvfølgelig også mye å jobbe med.

Og nå ble det igjen seier og en god prestasjon. Akkurat som man er vant med de siste årene.

– Det var en variabel prestasjon, men det er vanlig. I disse cupkampene er det mange nye spillere i laget, men innsatsen er bra. Nå må vi finpusse før neste kamp.