Deltakerne klare til fotballcurling, med en vri, i pausen under kampen mot Strømsgodset på Aspmyra.

Glimt videre på walkover: – Ikke det vi ønsket

I kveld kunne Glimt kjempet om avansement i NM. Slik ble det aldri.

Annonse:

Cupkampen mot FK Aalesund 6. mars er avlyst 

Sent fredag 4. mars ble det kjent at cupkampen mellom Aalesund og Bodø/Glimt blir avlyst. En kamp som etter søknad fra Bodø/Glimt ble berammet av NFF til søndag 6. mars. Aalesund ga beskjed om at de ikke ville spille kamp på denne dato, og da det ikke har vært mulig å finne andre alternative datoer, ble konsekvensen at Bodø/Glimt i etterkant ble tilkjent seieren på walkover.

Bodø/Glimt har på ingen måte ønsket at dette skulle bli utfallet, da vi gjerne skulle bidratt til cupfest i Aalesund. Utfallet av denne saken er selvfølgelig beklagelig for alle parter, både klubber og supportere, da fotballkamper alltid skal avgjøres på banen og ikke i møterom.

Søknad om ny kampdato

Bodø/Glimt er etter seier mot Celtic videre i UEFA Europa Conference League og skal spille åttendedelsfinale mot AZ Alkmaar torsdag 10. mars og torsdag 17. mars. Mellom disse kampene var cupkampen mot Aalesund FK terminfestet, til søndag 13. mars.

Etter bortekampen mot Celtic torsdag 17. februar tok Bodø/Glimt kontakt med NFF for å få cupkampen omberammet. I søknaden, som ble sendt 22. februar, ba Bodø/Glimt om å få flyttet cupkampen til torsdag 3. mars, alternativt 4.,5. eller 6. mars. FK Aalesund signaliserte umiddelbart at det ikke var aktuelt for dem å fremskynde kampen.

I tiden etter søknaden har det vært stor møteaktivitet mellom klubbene, NFF og NTF. En felles målsetting har vært å finne en kampdato som var tilfredsstillende for alle parter. Men med det tette kampprogrammet som ligger for norsk fotball og med hensyn til internasjonale datoer, har det ikke vært mulig å finne andre alternativer enn det som var det opprinnelige utgangspunktet – 6. mars eller 13. mars.  

Kampbelastning i preseason

Kamper torsdag – søndag – torsdag har vært normalsituasjonen for Bodø/Glimt gjennom høsten 2021. Til tross for at tre kamper i uken er krevende er dette noe vi sportslig sett ønsker når vi er i sesong. Tre kamper på en uke i den forberedelsesfasen vi er nå (utenfor sesong) er på ingen måte optimalt, og øker risikoen for skader og slitasje. I motsetning til oss er de lagene vi møter og konkurrerer med i Europa midt i sesong med de fordeler dette innebærer.

Aalesund har i sin argumentasjon pekt på at de er i preaseaon – og at de ikke sportslig er klar til å flytte kampen frem én uke. Bodø/Glimt er også i preaseason, derfor søkte vi om å få flyttet kampen. Vi mener vår mulighet til å gå videre i Conference League vil være større hvis vi har en regulær ukesyklus mellom de to kampene.

Vanskelig sak for NFF

NFF berammer kamper og har myndigheten til å omberamme etter søknad. I denne saken har NFF, i dialog med NTF (Norsk Toppfotball), etter en helhetsvurdering konkludert med at kampen må spilles søndag 6. mars.

Følgende hensyn er relevante og har gjort det krevende for å fatte en beslutning i saken:

  • Begge lag er i preaseason
  • Aalesund har frem til søknad forelå (22. februar) planlagt sportslig og arrangementsmessig for cupkamp 13. mars
  • Bodø/Glimt har behov for å forberede seg optimalt til viktige europakamper, som har betydning ikke bare for Bodø/Glimt, men for hele norsk fotball.
  • NFF/NTF har gjennom sine strategier forpliktet seg til å tilrettelegge for lag som spiller i Europa, da det har stor betydning for rankingen av norsk fotball i en europeisk sammenheng, og som blant annet har direkte effekt på antall lag fra norsk liga som på sikt får prøve seg i Europa
  • Hensynet til gjennomføringen av øvrige seriespill, Norgesmesterskapet og internasjonale datoer.
  • Begge lag har hatt sykdom/skader, men ingen av klubbene har fremført en dokumentert søknad om utsettelse på et slikt grunnlag.

Vi som klubb har på ingen måte ønsket å gå videre i Norgesmesterskapet på walkover, og synes det er beklagelig at vi ikke klarte finne en alternativ dato for å få avviklet kampen. 

Bodø/Glimt har forståelse og respekt for at Aalesund ville spille kampen slik opprinnelig oppsatt, og vår intensjon med å søke om å flytte kampen var aldri slike konsekvenser for vår motstander i cupen. Det kjennes ikke riktig å avansere på walkover.

Vi vil nå rette oppmerksomheten mot de kommende kampene i UECL.

For nærmere kan det tas kontakt med:
Daglig leder Frode Thomassen                          tlf. 91752973
Sport manager: Håvard Sakariassen                  tlf. 91728234

 

 

 

Annonse fra Eliteserien: