Glimtseier i generalprøven: – Vi slurver

Glimt en sterk seier, men likevel er ikke spillerne helt fornøyd med kampen.

Annonse:

Det ble seier i den siste treningskampen i Spania før oppgjøret mot Celtic neste torsdag, men tross seier var ingen av de involverte Glimt-spillerne særlig fornøyde etter kampen. 

– Jeg synes vi slurver litt i våre prinsipper. Vi springer ikke de meterne vi skal, jeg vet ikke om det er for at vi er slitne eller hva. Tanken i dag er god, men utførelsen er litt slurv og litt mangel på fokus, sier Glimts islending, Alfons Sampsted etter kampen. 

Glimt hadde god kontroll i første omgang, men i den andre blir kampen mer åpen. Glimt kunne scoret i starten av omgangen, men i stedet ble det straffet.

– Jeg vet ikke om det er litt mentalt, at vi føler at vi har scoret og så roer vi litt ned. Vi mangler litt "attitude". Vi må inn i duellene og vinne de, er konklusjonen fra Sampsted. 

Brede Moe ga Glimt ledelsen i første omgang før Amahl Pellegrino doblet ledelsen senere. Elfsborg kom tilbake to ganger før Elias Hagen sikret Glimt-seier godt ut i andre omgang. 

Mellomfornøyd trener

Kjetil Knutsen likte deler av det han fikk se fra sine spillere under dagens kamp, men ser også flere ting å rette på før torsdag. 

– Det var litt ymse. Vi begynner kampen bra og har fullstendig kontroll, og går til pause med en fortjent ledelse. Andre omgang synes jeg blir rotete. Vi blir med på deres spill og de er gode fremover og når vi får så mange kontringssituasjoner som vi gjør og da ikke klarer å komme til sluttproduktet blir det en rotete kamp, sier han. 

– Vi klarer ikke helt å roe ned og spille av presset, slik vi gjør i første omgang. Vi har noen fantastiske angrep som skulle endt med mål, men vi spiller ujevnt. 

Også han mener laget kunne sikret seieren tidligere i kampen.

– Vi burde satt både 3-1 og 4-1, men så blir det strekk i laget og vi tror ting går av seg selv, da mister vi strukturen i laget og det blir feil i avstandene. Vi skal ha for at vi kommer inn igjen og snur kampen tilbake, det er sterkt. Men det er likevel ikke helt sånn vi skal se ut, det er ulikt oss.

Det var høy temperatur på banen til tross for at det bare var en treningskamp. 

– Jeg føler vi er ekstremt disiplinerte i denne kampen og det betyr mye for Elfsborg å slå oss tror jeg. De gjør noen tjuvtriks på tampen som gjør at Nikita får nok, og det kan jeg forstå. Det ble noen unødvendige situasjoner som oppstår, men det er jo Norge mot Sverige, så vi tåler litt harde tak. 

Én uke til alvoret

Om én uke er vi på plass i Skottland for å kjempe om avansement i Europa, mot et godt lag. Celtic er i sesong og i storform. Glimt må opp flere hakk før den tid, mener treneren. 

– Jeg har fått svar på noe og noen enkeltspillere har gitt meg svar, men det er ikke på det nivået som jeg forventet i dag. Når vi har struktur ser vi bra ut, og hvorfor vi mister strukturen må vi se mer på. Det kan ikke skje når vi kommer ut på Celtic Park neste torsdag. Det blir en helt annen kamp og en helt annen ramme, nå skal vi jobbe godt i uken som kommer og forberede oss på laget vi har sett mye på. Vi gleder oss til to kamper mot en stor klubb 

Også Sampsted gleder seg til ny og tellende kamp allerede på torsdag, og er tydelig på hva som må til.

– Vi må være på vårt høyeste nivå fra første til siste minutt. Når vi er på vårt beste er alle involverte og yter sitt ytterste. Når vi ikke er det faller vi ganske fort gjennom. 

 

Annonse fra Eliteserien: