Glimtvis med drømmedag i bartebyen

Gatelaget Glimtvis tilbragte natten på SJ Norge sitt nattog mot Trondheim, for en drømmedag i Trondheim.

Annonse:

Lørdag kveld satte 10 spente og håpefulle Glimtvis-spillere seg på nattoget fra Bodø til Trondheim. Og nærmest rett fra Trondheim sentralstasjon bar det videre til Lerkendal. På Lerkendal var det planlagt både treningskamp mot Rosenborg sitt gatelag og Eliteserie-kamp mellom Glimt og RBK.

Men først en ni timer lang reise sørover langs Nordlandsbanen.

20221030_071355.jpg
Glimtvis på vei til Trondheim med nattoget. Foto: Privat

På skinner med Glimtvis

Det har lenge vært planlagt en treningskamp mellom de to gatelagene. På grunn av mangel på gatelag i Nord-Norge, har Glimtvis ofte blitt nødt til å flytte på seg for å få skikkelig kamptrening. Derfor tok aktivitetsleder og trener for Glimtvis, Cato Moan initiativ til treningskampen mot RBK Gatelag. 

– Siden det er såpass få gatelag rundt Bodø og omegn, betyr det mye for oss å spille treningskamper mot lag som RBK. For spillerne er det ekstra stas å reise på tur, og vi er veldig taknemmelig for at så mange hiver seg rundt for at vi skal kunne dra på turer sammen, sier en ydmyk trener. 

I tillegg til at RBK Gatelag hadde lagt godt til rette for kampen, hadde også Glimt-partner, SJ Nord bidratt til at Glimtvis kunne reise til Trondheim denne helgen.

Da SJ Norge fikk vite om Glimtvis sitt begrensede budsjett, satt de ned togprisene, slik at gatelaget kunne reise til bartebyen. Også andre Glimt-supportere kunne benytte seg av kampanjeprisen i forbindelse med kampen mellom RBK og Glimt 30. oktober. 

Informasjonssjef i SJ Norge, Hilde Lyng synes det er hyggelig å kunne hjelpe Glimtvis og andre supportere. 

– Vi er veldig glade for å kunne bidra til Glimtvis sin tur til Trondheim, og det er veldig hyggelig å høre at spillerne liker å reise med oss. I SJ Norge gjør vi alt vi kan for at hver eneste togtur skal være en reise å se frem til– også togturen hjem igjen etter en lang helg med sterke fotballinntrykk, sier Lyng. 

Se bildeserie fra kampen mellom Rosenborg Gatelag og Glimtvis under.

Foto: Rune Larsen

Aktivitetsleder for samfunnsavdelingen og trener for Glimtvis roser RBK for gjestfriheten og fairplayen de viste både på og utenfor banen. 

– RBK Gatelag tok oss veldig godt i mot, og det er alltid gøy å møte lag med samme verdier som oss. Det et mange av gatelagene som har særlig fokus på resultater. Det er derfor litt ekstra gøy å møte lag som også setter prestasjon og trivsel såpass høyt, forteller Moan.

Etter kampen fikk spillerne tatt seg en velfortjent pause, før det igjen skulle gjøres klart til nok en fotballkamp. Denne gangen som supportere på bortefeltet på Lerkendal. 

Et fullsatt Lerkendal i feststemning

Mellom de godt over 1200 bortesupporterne på Lerkendal hadde hele Glimtvis rigget seg klar til Eliteserie-oppgjøret mellom de to medaljekandidatene Rosenborg og Bodø/Glimt. 

Det var ikke bare Glimt-supportere som hadde funnet veien til Lerkendal denne høstkvelden. For første gang på flere år var Lerkendal fullstendig utsolgt. Begge lags supportere bidro til en vanvittig ramme, som vi sjelden ser i Eliteserien. 

Til tross for at Glimt ledet både én og to ganger, var det til slutt Rosenborg som kunne juble foran over 19 tusen av sine egne fans. Til tross for Glimt-tapet, var det utvilsomt en fantastisk fotballkamp, en fantastisk ramme og en fantastisk reklame for norsk fotball. Det var nok mange som reiste nordover igjen skuffet og nedtrykt, men etter noen timer langs skinnegangen ville nok de fleste ristet av seg skuffelsen. 

Etter å ha vært 26 timer borte hjemmefra, var det en sliten gjeng som dukket opp på Trondheim Sentralstasjon. Da er det ekstra deilig med Premium Pluss-billetter. De nye Premium Pluss-billettene til SJ Norge inkluderer nemlig seter som kan legges ekstra langt bak, servering av kaffe og te, samt frokost på enkelte strekninger. 

– Det er nok ikke siste gang Glimtvis setter seg på toget! Det var en veldig behagelig måte å reise på, og virkelig noe jeg vi anbefale til andre Gatelag, avslutter aktivitetslederen. 

20221029_215356.jpg
Etter mange timer på reise var det deilig for Glimtvis-spillerne Daniel Pedersen og Stian Somby å sette seg på nattoget nordover. Foto: Privat

 

Annonse fra Eliteserien: