Godstoget Godset mot Glimt

Bodø/Glimt møter et Godset-lag i kjempeform

Bodø/Glimt er tilbake på vinnersporet etter en trøblete periode. Sist helg reiste de helgule hjem fra Haugesund med tre poeng og 4-1 i bagasjen. En etterlengtet seier for Glimt, med andre ord.

Onsdag kveld klokken 18:00 kommer Strømsgodset på besøk til Bodø. Et lag som mange spådde at skulle slite i bunnene av tabellen, men drammenserne har motbevist kritikerne til gangs. De er nemlig på en skikkelig medgangsbølge. Mer om Strømsgodset litt lenger ned ...

Angrepstrioen i full fart

Det var et Glimt-lag uten seier på de siste fire kampene som reiste til Haugalandet på søndag (om vi ser bort fra 4-0-seieren i Rana). I første omgang var det en maktdemonstrasjon av Glimt, som gikk av banen til pause med en solid 3-0-ledelse.

Sondre Sørli, Runar Espejord og Amahl Pellegrino sto alle tre igjen med hver sin scoring etter 45 minutter og sistnevnte skulle få gleden av enda et mål i andre omgang. Dermed var det en fornøyd gjeng som kunne vende snuten mot nord med tre kjærkomne poeng i sekken.

Til tross for storseieren påpekte både spillere og trenere at de ikke var helt fornøyd med prestasjonen, og at de fortsatt har en vei å gå. Særlig andreomgangen var svakere, men det er kanskje naturlig når man leder 3-0 til pause?

Seieren i Haugesund løfter Glimt opp til en femteplass på tabellen, og Glimt har så langt samlet 12 poeng på de første syv kampene. Tre seire, to uavgjort og ett tap er Glimts fasit så langt. Nå venter et lag som ligger like foran de helgule.

Godset i toppform

Strømsgodset har ett poeng med enn Glimt etter at de har spilt åtte seriekamper. Én kamp mer enn Glimt. De marineblå har nemlig fått en pangstart på årets Eliteserie.

Etter en litt tøff start på sesongen med tre tap på de første fire kampene har de virkelig slått tilbake. For ganske nøyaktig én måned siden tapte Godset hele 0-5 hjemme for Sandefjord. Siden det har de ikke sett seg tilbake.

Rosenborg (3-0), Kristiansund (3-0), Hønefoss (4-1 cup) og Vålerenga (3-2) har alle måtte se seg slått av laget fra Marienlyst. I tillegg klarte de også et sterkt poeng borte mot Viking i en fremskyndet kamp i midten av mai. Det er en imponerende snuoperasjon de har fått til.

Mot Vålerenga sist helg ledet Godset, i likhet med Glimt 3-0 til pause etter noen elleville minutter. Fra Johan Hoves 1-0 scoring til Lars-Christoffer Vilsviks 3-0-scoring skiller det bare fire minutter. I mellom der dukket Lars-Jørgen Salvesen opp nok en gang med en scoring.

Til tross for en heftig sluttspurt for laget fra hovedstaden ble alle poengene igjen i elvebyen i gamle Buskerud. Dermed kan Godset enn så lenge skryte på seg å ha motbevist alle som regnet med at de skulle slite tungt i Eliteserien i år. Men det er lenge igjen, og de er nok klare for å kjempe hele veien inn.

Mot Glimt på Aspmyra blir det nok en herlig fotballkamp mellom to angrepsvillige lag.

For statistikknerdene

Glimt og Godset har møttes i Eliteserien hele 30 ganger tidligere, og det er de helgule fra nord som har overtaket. I alle fall resultat- og statistikkmessig. For av 30 oppgjør har Glimt stått igjen med tre poeng hele 17 ganger. Ti flere enn Strømsgodsets syv seire.

En av Glimts 17 seire var fjorårets storseier. Da vant Glimt hele 7-2. Se igjen scoringene her:

7-2-seieren til Glimt mot Godset på Aspmyra i 2021 er også Glimts største seier mot Strømsgodset noen sinne. Strømsgodset vant derimot 4-0 på Aspmyra i 2014, etter at Glimt-stopper Vieux Sané fikk rødt kort før stadionuret hadde vist fem minutter. Godset vant igjen (5-3) på Aspmyra året etter, og de to kampene er foreløpig de to eneste gangene drammenserne har vunnet på Aspmyra.

Siden tapet i 2015 har Glimt vunnet resten av kampene på Aspmyra, med unntak av 2-2-kampen i 2018. En kamp mange kanskje husker godt er oppgjøret fra 2016. Godset doblet ledelsen sin til 2-0 like etter pause, men Glimt ga seg ikke. Da dommeren blåste av kampen drøye 40 minutter senere hadde Glimt snudd kampen til 4-2. En utrolig fotballkamp, med lekre mål. Blant annet en frisparkperle signert Martin Bjørnbak i styrtregnet.

Glimt har vunnet 10 av 15 oppgjør på Aspmyra mot Godset og i kveld jakter Kjetil Knutsen og co på nummer ... *kremt* ... nok en god prestasjon og stadig nye steg fra kampen mot Haugesund sist helt. Kampen ser du på Eurosport Norge dersom du ikke har anledning til å komme på Aspmyra for å støtte Glimt fra tribuneplass.

Kampstart 18:00. Kjøp billetter her