Marius Lode i kampen mot Viking på Aspmyra 2019.

Gullgutter i siste hjemmekamp

På lørdag avsluttes årets Eliteserie for Bodø/Glimts del. Her er alt du trenger å vite før kampen.

Viking - Bodø/Glimt åpnet årets sesong, og nå skal Bodø/Glimt - Viking avslutte årets sesong. Sånn sett sluttes ringen på lørdag. Gullringen!

Det ble en spennende kamp i Jåttavågen i midten av juni. For serien 2020 ble spesiell på mange måter og på grunn av pandemien kom vi ikke i gang før sommeren. Endelig seriestart og Bodø/Glimt startet med et pang.

Det vil si, aller først var det Viking som startet med et pang. Først tok de ledelsen 1-0, før Saltnes utliknet noen minutter senere. Men Viking var ikke ferdig og til pause ledet fjorårets cupmester 2-1 over fjorårets sølvvinnere.

Vi gjør historien om kampen kort. Andre omgang endte med tre scoring fra Bodø/Glimt. Jens Petter Hauge, Sondre Brunstad Fet og Philip Zinckernagel gjorde alle hvert sitt mål og sørget for en solid 4-2-seier på en tøff bortebane.

Gullet kjem hjem

Siden den gang har det nordnorske superlaget dundret på videre. 24 seire og 96 mål senere er Bodø/Glimt klare for å endelig motta det synlige beviset på at klubben har tatt sitt aller første seriemesterskap.

100 mål! Bodø/Glimt har scoret 100 mål og smadret rekorder som perler på en snor denne sesongen. Forrige serierunde ble den magiske 100-målsgrensa nådd i en fantastisk bortekamp på gressmatta i Haugesund.

Kasper Junker, klubbens toppscorer scoret sitt 23., 24. og 25. mål i løpet av kampen, og ble historisk da han alene med keeper sørget for at Glimt ble den første klubbeni Norge til å score 100 mål på én og samme sesong.

Lørdagens motstander

Viking var tilbake i det jeveste selskapet i norsk fotball forrige sesong, og for et come back det ble for "siddisene". Cupgull og en velfortjent 5.plass i serien. I år har det nesten kopiert fjoråret.

Marius Lode i duell med Vikings Tommy Høiland i kampen på Aspmyra i fjor.

Cupen ble jo avlyst, så sånn sett kan man si at Viking fikk forlenget sin tittel som regjerende cupmester, og i serien ble ligger de i rute til like mange poeng som i 2019.

44 i år. 47 i fjor. 5. plass i fjor. 6. plass i år. Viking har etablert seg på øvre halvdel de siste to sesongene, og er en vanskelig motstander å møte.

Det fikk Vålerenga erfare forrige uke. Oslolaget ledet 2-0 tidlig i andre omgang, men etter to raske mål fra rogalendingene ble det poengdeling. Det var Vikings 6. kamp på rad uten tap.

Fotballfest på Myra

Vi håper naturligvis på en skikkelig fotballfest på Aspmyra på lørdag også. Bodø/Glimt har vunnet de 14 første hjemmekampene denne sesongen, og vil med seier i den siste kampen bli det første laget i Eliteserien som vinner alle sine hjemmekamper på én sesong.

Men uansett hvordan det går på banen, rigger vi til fest etter kampslutt. Da skal kapteinene Patrick Berg og Ulrik Saltnes endelig få motta pokalen. Pokalen som endelig beviser det vi alle har visst lenge. Bodø/Glimt har vunnet Eliteserien 2020.

Selv om sesongen har vært kort, har den vært lang. Nå er det straks over. Glimts første seriegull er snart historie, men historien lever videre. Førr Evig!