_DSC7938

Haikin hentes hjem: – Jeg elsker Glimt og Bodø

Glimts sisteskanse de siste fire sesongene er tilbake i Bodø.

Annonse:

Tirsdag ettermiddag landet Nikita Haikin endelig på norsk jord igjen. Etter at han i fjør høst takket av som Glimt-spiller etter fire sesonger i Bodø har han jaktet spilletid på balløya. Nå har han signert en kontrakt med Glimt til sommeren 2026. 

 – Det føles som jeg er hjemme igjen, sier hovedpersonen, sent torsdag kveld etter at alle detaljene omsider var på plass. 

Nå vender han altså tilbake til klubben hvor han fikk sitt definitive gjennombrudd og tar opp kampen om keeperplassen med Julian Faye Lund og de to ungguttene i keeperteamet. 

Hør podkast med Nikita Haikin nederst i saken

– Det er en fin mulighet for meg til å fortsette å utvikle meg. Det har ikke gått en eneste dag uten at jeg har tenkt på Glimt. Jeg har savnet det veldig mye, sier han. 

– Jeg skal gjøre alt for mitt elskede lag

Haikin signerte tidligere i år en korttidskontrakt med den engelske klubben Bristol City, men da muligheten til å reise hjem til Bodø åpnet seg var han aldri i tvil. 

– Det er veldig passende å komme tilbake hit. Jeg vil ikke si at det kjennes trygt, men passende. Jeg vet hva Kjetil vil med meg og krever av meg. Jeg kjenner de fleste gutta, og selv om det er noen nye fjes er den mentale biten fortsatt den samme. 

_DSC2600.jpg
Nikita Haikin var svært godt likt blant supporterne. Nå er han tilbake på hjemmebanen sin, Aspmyra. Foto: Kent Even Grundstad

Nikita Haikin har spilt over 120 kamper for Bodø/Glimt, og har to seriegull, to seriesølv, ett cupsølv og vært en sentral brikke i Glimts europaeventyr de siste sesongene. Nå går han altså i gang med sin andre periode nord for polarsirkelen. 

– Det var noen utrolige år, som jeg aldri glemmer. Jeg elsker Glimt og Bodø. Jeg er veldig lettet over å være tilbake her for å oppnå enda mer, og fortsette å prestere. Jeg må være klar fra første dag. Jeg skal gjøre alt jeg kan for mitt elskede lag. 

– Ikke her for å slappe av

Haikin forteller videre at han har lært mye på månedene borte fra Bodø, og nå er han sulten på det som venter på Aspmyra.

_DSC2587.jpg
Nikita Haikin har vært en bauta for Glimt de siste fire sesongene. Foto: Kent Even Grundstad

– Den sulten er avgjørende. Jeg må ha riktig tankesett med meg hit, og det har jeg. Jeg er ikke her for å slappe av, jeg er her for å utfordre meg selv. Det er viktig. 

Glimt er ute av Europa, men en ny Eliteserie-sesongen står på trappene, og i cupen er Glimt i semifinalen for andre år på rad. 

– Jeg er veldig spent, og jeg gleder meg. Det er viktig å være sulten, jobbe hardt og fokusere på prestasjon. Dette laget har et enormt potensialt, skryter han. 

Vil du se hele intervjuet med Haikin kan du gjøre det under: 

Annonse fra Eliteserien: