Håkon er hjemme igjen: – Det her eller ingenting

Etter fire år er Håkon Evjen endelig hjemme igjen

Annonse:

I 2019 herjet han i helgult på Aspmyra. Han ble årets spiller og tok deretter turen til nederlandsk fotball. I dag, litt over fire år senere er Håkon Evjen tilbake i helgult. 

Lørdag morgen satte Evjen seg på flyet fra København, hvor han det siste året har spilt for danske Brøndby, og reiste sørover til Marbella. Der sluttet han seg til Glimt-troppen, som for øyeblikket er på treningsleir i Spania. 

– Det føles helt fantastisk. Det er en hjemmefølelse. Det føles rett, og jeg er utrolig gira på å komme i gang. Jeg har egentlig mest lyst til å bare starte å trene med en gang, men jeg får vel vente til i morgen, sier Evjen i sitt første intervju med glimt.no på over fire år. 

Evjen har skrevet en kontrakt ut sesongen 2028.

evjen.jpeg
Håkon Evjen var en publikumsfavoritt sist gang har var Glimt-spiller. Foto: Kent Even Grundstad

Mye har skjedd på fire år

Siden Håkon Evjen dro til AZ Alkmaar har både han og Bodø/Glimt fortsatt utviklingen. Glimt har blitt seriemestere tre ganger og opparbeidet seg mye internasjonal erfaring. Selv sier Evjen følgende om egen utvikling; 

– Jeg har lært utrolig mye. Jeg spilt med og mot mange spennende spillere og lag. Det har vært utrolig mange kule opplevelser. Jeg kunne nok blitt ute og prøve å jage spilletid. Det kunne nok ha gått fint det, men det føles mer rett å komme hjem og spille fotball for en by som Bodø. Her er det medspillere og trenere som er helt fantastiske. 

Og selv om Glimt også har utviklet seg er narvikværingen trygg på at han kjenner systemet så godt at han skal skli fint inn i gamleklubben.

Se den elleville scoringen Håkon Evjen sto for i Mjøndalen i 2019 nedenfor. Klikk her for å se ALLE Håkon Evjens scoringer for Glimt i 2019: 

– Jeg tror det skal gå ganske fint. Jeg har sett en del kamper og kjenner systemet til Kjetil ganske godt fra før. Det er mye som må læres enda, men jeg gleder meg til å se hvor det bærer. 

Evjen fikk også en liten smakebit på Bodø/Glimt for to år siden da han sto på motsatt banehalvdel i åttendedelsfinalen i Conference League. Den kampen endte med tap for Evjen og AZ Alkmaar etter at Alfons Sampsted avgjorde i ekstraomgangene i Nederland.

– Det var utrolig spesielt og komme hjem den gangen. Selv om det var en straffe som ikke skulle vært straffe var Bodø/Glimt utrolig gode, sier Evjen med et lite smil. 

Har hatt lyst lenge

– Å være med på et sånt lag har jeg hatt lyst til veldig lenge, det er lite som slår det. 

Glimt tok sølv i Eliteserien i 2019, samme året Evjen fikk sitt store gjennombrudd i Eliteserien. Han huskes best for sin lekende teknikk, og ble etter hvert også en fryktet målscorer. 

Ola Solbakken sammen med Håkon Evjen fra AZ Alkmaar under kampen mellom Bodø_Glimt og AZ Alkmaar på Aspmyra mars 2022.JPG
Håkon Evjen gjestet Aspmyra i 2022 med sin daværende klubb AZ Alkmaar. Her sammen med Ola Solbakken i gult. Foto: Kent Even Grundstad

Tiden ute i Europa har vært preget av varierende spilletid, og derfor gleder 23-åringen seg til å hjem til en klubb hvor han har tillitt. 

– Jeg har ikke helt fått den tilliten mellom klubb og trenere og meg selv som jeg hadde her i Glimt, så det går litt begge veier. Da jeg fikk sjansen nå måtte jeg bare gå for det 100 prosent. Hadde det vært en annen klubb på banen hadde det vært uaktuelt. Det her eller ingenting. 

– Å komme hit, si hei til guttene jeg har kjent i veldig mange år og ta på meg drakta er utrolig spesielt. 

Se hele intervjuet med Håkon Evjen i videovinduet nedenfor, eller ved å klikke her

Se Håkon Evjen senke Tromsø både hjemme og borte i 2019 nedenfor: 

Annonse fra Eliteserien: