Han avgjorde mot S08: – Jeg gir han et slengkyss

Ola Solbakken avgjorde en høydramatisk kamp fra straffemerket.

Annonse:

De helgule fra Bodø måtte vente lenge på avgjørelsen søndag kveld, men når Ola Solbakken sto klar med ballen på krittmerket kunne Aspmyra gå av hengslene. 

Gjestene fra gamle Østfold hadde akkurat utliknet til 1-1 etter at Glimt hadde styrt store deler av kampen. Glimt-spillerne satte inn det siste giret og kjørte på for å få vinnermålet. Det kom bare minutter før slutt. 

Sondre Brunstad Fet ble lagt i bakken og hjemmelaget ble tildelt straffespark. Da var gjestenes keeper borte hos Solbakken for å drive utpsyking. 

– Han sa han visste hvor jeg kom til å skyte. Jeg pekte i det ene hjørnet og han gikk fem på, sier Solbakken fornøyd etter kampslutt. 

Aspmyra på sitt aller beste

4417 personer hadde funnet veien innenfor stadionportene på Aspmyra denne søndags kvelden. Det er første gang siden 2018 at så mange har vært på kamp i Bodø. 

Da Solbakken sendte keeperen til feil side på straffesparket gikk Aspmyra av hengslene. Valuta for pengene, kan man nok også si.

Solbakken var en snartur borte hos S08-keeperen før han satte kursen for J-feltet for å feire. 

– Jeg sa ingenting. Jeg bare ga han et slengkyss og løper for å feire. 

Ikke fornøyd med prestasjonen

Vi har hørt det før, at Glimt ikke er helt fornøyd med prestasjonen til tross for seieren. Slitekampen mot Sarpsborg ble heller ikke et unntak. 

– Prestasjonsmessig er vi ikke helt fornøyde, men det gikk som det skulle. Før 1-0-scoringen til Botheim kjører vi over dem, og hadde vi fortsatt med det hadde det blitt stygt. Men det virker som vi tror at det går av seg selv, og det gjør det jo ikke, forklarer Solbakken, som får støtte av lagkamerat Amahl Pellegrino. 

– Førsteomgang er helt grei, men i andreomgang klarer vi ikke å skape de store sjansene. Hugo Vetlesen fortjener også skryt for det han gjør etter han kommer inn, sier Pellegrino. Hele praten med Pellegrino kan du se nederst i saken. 

Fikk straffesparket servert

Erik Botheim satte Glimts første mål i den første omgangen. Han lurte i feltet og bredsida inn et nydelig innlegg fra Fredrik André Bjørkan på vakkert vis. Da Glimt fikk straffe like før slutt var Botheim mindre selvsikker og ga straffa til lagkameraten. 

– Han sa han ikke hadde vært så involvert i kampen på en stund, så han ville at jeg skulle ta den. Jeg liker å ta straffer så det var helt greit.

Solbakken avsluttet med stil fra krittmerket og intervjuet etter kamp avslutter han slik: 

– Det er godt med seier, men det er mye vi ikke er fornøyde med også. 

Annonse fra Eliteserien: