Han sikret avansement: – Jeg har et godt forhold til fansen

Annonse:

Erik Botheim ble den store helten da Glimt sikret et historisk avansement til play off i en internasjonal turnering. FC Prishtina ledet 2-1 fra det første oppgjøret og Glimt måtte vinne kampen med to mål. 

Det sørget Erik Botheim for. Først headet han Glimt i føringen i den første omgangen før han i andre omgang vartet opp med et kunststykke av en scoring og sendte Aspmyra til himmels. 

– Fansen og publikum heiet oss frem i dag. Det har så mye å si for oss og det er utrolig gøy å spille foran de. Jeg håper de fortsetter å holde trøkket oppe, sier Botheim etter seieren. 

Selv løp han rett mot et fantastisk J-felt etter scoringen var et faktum. 

– Jeg har fått et godt forhold til fansen. Håper vi kan fortsette å utvikle det fremover, sier han.

Se høydepunktene fra kampen her: 

– Utrolig godt gjort av Saltnes

Begge scoringene til den unge spissen holder høy klasse, men særlig den siste er et lite kunststykke. Selv gir han mye av æren til lagkameraten. 

– Jeg har sett scoringen i reprise og det er utrolig godt gjort av Ulrik Saltnes. Jeg forsøker egentlig og sende han gjennom, men slår en dårlig pasning. Han legger den på sølvfat til meg i stedet, så jeg bare kan sette den i lengste. Et veldig fint mål, sier han. 

Og etter hvert begynner også relasjonene å sitte bedre for Botheim. 

– Vi begynner å få bra kjemi nå. 

Følger kampplanen

Glimt lovet før kampen å gå ut i hundre og lykkes i stor grad med det. Prishtina har nesten ikke ballen i det hele tatt i den første omgangen. 

– Jeg synes vi spiller en veldig god kamp i dag. Vi ble enige om å ta kontroll over kampen, vi går ut i hundre og skaper mange sjanser. 

– Det var ganske spennende en stund, likevel?

– Ja, men jeg føler det bare er spørsmål om tid før vi fikk satt den andre. Vi skaper masse sjanser, men klart at når det er uavgjort kan alt skje. Jeg skulle ønske vi satt flere av sjansene, men alt i alt synes jeg vi spiller veldig bra, avslutter han. 

Se hele intervjuet med Botheim her:

Glimt er videre i Europa og møter Zalgiris Vilnius i play off. Bortekampen spilles i Litauen førstkommende torsdag. 

Annonse fra Eliteserien: